Παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία του Αλεξάντερ Λουκασένκο η Ελβετία

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

Μετά τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις αμφισβητούμενες εκλογές στην Λευκορωσία, η Ελβετία πάγωσε τα χρηματοπιστωτικά περιουσιακά στοιχεία του προέδρου της χώρας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Ο Λουκασένκο και ο γιός του, ο Βίκτορ, περιλαμβάνονται στα 15 πρόσωπα στα οποία έχει επιβληθεί απαγόρευση εισόδου ή διέλευσης από την Ελβετία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τα εν λόγω πρόσωπα κατηγορούνται πως ευθύνονται για τη χρήση βίας και για αυθαίρετες συλλήψεις, πρόσθεσε η ελβετική κυβέρνηση.

«Η Ελβετία εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες εντάσεις και απευθύνει έκκληση για διάλογο ανάμεσα στην κυβέρνηση της Λευκορωσίας και την κοινωνία των πολιτών», αναφέρει η κυβέρνηση. Η ελβετική κυβέρνηση ζητεί την απελευθέρωση όσων έχουν συλληφθεί αυθαίρετα και τη διερεύνηση καταγγελιών για βασανιστήρια και κακομεταχείριση από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι