Πάγωσε την έκδοση του δημοσιογράφου Καγιά ο Κοντονής

Πάγωσε την έκδοση του δημοσιογράφου Καγιά ο Κοντονής

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή δεν θα εκδοθεί στις τουρκικές αρχές ο Τούρκος δημοσιογράφος και ιστορικός,  Τουργκούτ Καγιά.

Κάνοντας χρήση δικαιώματος που του δίνει ο νόμος, ο υπουργός Δικαιοσύνης «πάγωσε» την απόφαση του Αρείου Πάγου που είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της έκδοσης στην Τουρκία του 45χρονου Τουργκούτ Καγιά, ο οποίος από τις αρχές Ιουνίου είχε προχωρήσει σε απεργία πείνας. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Ασύλου είχε χορηγήσει στον Τουργκούτ Καγιά πολιτικό άσυλο.

Η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε την έκδοσή του για να εκτίσει υπόλοιπο ποινής φυλάκισης, μετά την αμετάκλητη καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι