Πάιατ: “Οι ΗΠΑ δεν ζητούν αποστρατιωτικοποίηση των νησιών”

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, μέσω ανάρτησής του στο twitter, διέψευσε δημοσίευμα βάσει του οποίου οι ΗΠΑ ζητούσαν από την Ελλάδα την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. «Σας διαβεβαιώνω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποβάλλουν προτάσεις όπως αυτή… Όπως έχω πει συχνά, μια ισχυρή και ασφαλής Ελλάδα είναι προς το συμφέρον της Αμερικής», αναφέρει.

Νωρίτερα, σε άλλο τουίτ, ο Πάιατ είχε προτρέψει την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις. «Η σύγκρουση μεταξύ των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, Τουρκία και Ελλάδα, ωφελεί μόνο τους κοινούς μας αντιπάλους που επιδιώκουν να σπείρουν διατλαντική διχοτόμηση. Προτρέπουμε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές θαλάσσιες επιχειρήσεις και τα μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή »

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι