Παίρνει εξιτήριο ο πιλότος του F-16

Παίρνει εξιτήριο ο πιλότος του F-16

Σε απλό θάλαμο στο ΓΝΑ 251 νοσηλεύεται ο 29χρονος Υποσμηναγός της Πολεμικής Αεροπορίας μετά την πτώση του F-16 Block 52+ στη θάλασσα, κοντά στη νήσο Ψαθούρα των Σποράδων. Σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Ο υποσμηναγός είναι καλά στην υγεία του και έχει υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις. Του έχει γίνει πλήρης απεικονιστικός έλεγχος. Αξονική και μαγνητική τομογραφία “βγήκαν καθαρές”, όμως για προληπτικούς λόγους ο πιλότος έπρεπε να μείνει για παρακολούθηση ένα 24ωρο.

Υπενθυμιζεται ότι ο 29χρονος αποφάσισε να εκτοξευθεί από το αεροσκάφος του όταν παρουσίασε βλάβη ο κινητήρας. Προσθαλασσώθηκε με το αλεξίπτωτό του και έφερε στον εξοπλισμό του και φουσκωτή λέμβο. Πάνω σε αυτήν όμως έμεινε μιάμιση ώρα, καθώς τα κύματα των παρέσυραν πολύ πιο μακριά από το αρχικό του στίγμα. Τελικά τον περισυνέλεξε ένα Super Puma και εν συνεχεία διακομίσθηκε στην Αθήνα.

Στο πλευρό του βρίσκεται η σύζυγός του και οι γονείς του, που μένουν όπως και ο ίδιος στη Λάρισα, παρότι κατάγονται από τα Τρίκαλα. Στην οικογένεια παραχωρήθηκε ένα δωμάτιο δίπλα σε αυτό που νοσηλεύεται ο 29χρονος υποσμηναγός. Τα αίτια της βλάβης στον κινητήρα διερευνώνται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι