Παλαιστίνιοι: “Σύντομα στην Τουρκία ο Μαχμούτ Αμπάς”

Η διαδοχή Αμπάς, ο Μοχάμεντ Νταχλάν και ο ρόλος των ΗΑΕ, Ευθύμιος Τσιλιόπουλος

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Παλαιστινιακής Αρχής WAFA μετέδωσε δήλωση του Παλαιστίνιου πρεσβευτή στην Άγκυρα, Φαέντ Μουσταφά, ότι ο Μαχμούτ Αμπάς «θα επισκεφθεί «σύντομα την Τουρκία». Είχε προηγηθεί δήλωση του Ερντογάν ότι έχει καλέσει τον ηγέτη της Δυτικής Όχθης αλλά εκείνος αρνήθηκε την πρόσκληση.

Ο ίδιος είπε, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος της επίσκεψης του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής. Ο Αμπάς έχει δυσανασχετήσει λόγω των σχέσεων που έχει ο Ερντογάν με την πολιτική ηγεσία της Χαμάς.

Το Σάββατο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στη γενέτειρά του Ριζούντα, στην βορειοανατολική Τουρκία, είπε ότι ορισμένα κόμματα επικρίνουν την κυβέρνηση επειδή δεν κάλεσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής στην Τουρκία για να μιλήσει στο Κοινοβούλιο.

«Ο κ. Αμπάς, ο οποίος δεν ήρθε παρ’ όλο που τον προσκαλέσαμε, να μας συγχωρεί, θα πρέπει κατ’ αρχάς να ζητήσει συγγνώμη από εμάς. Τον προσκαλέσαμε, αλλά δεν ήρθε. Περιμένουμε να δούμε αν τελικά θα έρθει» είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος. Ένα εικοσιτετράωρο αργότερα, από τη Ριζούντα πάλι, ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε λέγοντας: «Εμείς τον καλέσαμε, αλλά δυστυχώς ο Μαχμούτ Αμπάς δεν μας έδωσε θετική απάντηση. Κι εμείς φυσικά θα συμπεριφερθούμε στη συνέχεια αναλόγως».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι