Πάλι ανακατωσιάρης ο Ερντογάν – Να καλέσουμε “και άλλους” στο Καραμπάχ

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα πως συζήτησε, σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, την πιθανότητα να συμμετάσχουν και άλλες χώρες της περιοχής στην επίβλεψη για τη διατήρηση της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που υπογράφτηκε στις 10 Νοεμβρίου σταμάτησε τη στρατιωτική δράση μέσα και γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, που αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα του Αζερμπαϊτζάν αλλά κατοικείται κυρίως από Αρμένιους. Η Ρωσία, κατόπιν πιέσεων των Τούρκων και των ομόγλωσσών τους Αζέρων, δέχτηκε να μην επιβλέπει μόνη της την κατάπαυση του πυρός, αλλά να συμμετέχουν και οι Τούρκοι ως “ειρηνευτική” δύναμη.

Τώρα ο Ερντογάν θέλει να βάλει και άλλες χώρες στο “παιγχνίδι”, πιθανόν το Ιράν, που τηρεί φιλοαζερική στάση ή ίσως κάποια άλλη χώρα της περιοχής, πιθανόν τουρκόφωνης. Είναι η δεύτερη ανακοίνωση που βγάζει από χτες η τουρκική προεδρία για συνομιλίες Ερντογάν – Πούτιν χωρίς να υπάρχει σχετική ανακοίνωση από το Κρεμλίνο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι