Πάλι ο Ακάρ… Δεν αρέσει στους Τούρκους η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σχολίασε την συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για οριοθέτηση θαλασσίων συνόρων κάνοντας λόγο πως εναντίον των συμφερόντων των λαών των δύο χωρών. Πιο συγκεκριμένα, ο υπ. Άμυνας της Τουρκίας, αξιολόγησε τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο κατά την επίσκεψή του στη Λιβύη. «Είμαστε εδώ μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης Εθνικής Συναίνεσης (σ.σ: του Φαγέζ αλ Σάρατζ), η οποία αναγνωρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ). Είμαστε μαζί τους. Τους υποστηρίζουμε. Όπως όλοι γνωρίζετε, έχουμε μια ιστορία 500 ετών. Είμαστε λοιπόν εδώ με τους Λίβυους αδελφούς μας.

“Για την ασφάλεια της Λιβύης, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε για την ευημερία του λαού της χώρας» ανέφερε αρχικά ο κ. Ακάρ, σύμφωνα με το Haber. Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος υπ. Άμυνας επεσήμανε πως: «συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία των δικαιωμάτων, των νόμων και των συμφερόντων τόσο των δικών μας όσο και των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

«Το έργο που κάνουμε εκεί είναι πολύ σαφές, εξαιρετικά διαφανές. Σεβόμαστε τα δικαιώματα και τους νόμους των γειτόνων μας. Τιμούμε τις σχέσεις καλής γειτονίας. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να ολοκληρώσουμε το έργο μας με αυτόν τον τρόπο στην προσεχή περίοδο» πρόσθεσε επίσης. Μάλιστα, αναφερόμενος στην συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας υπογράμμισε πως «δεν έχει καμία διάταξη».

«Αυτό δεν είναι μόνο άκυρο. Είναι επίσης έργο εναντίον του ελληνικού λαού, όπως έχουν συνειδητοποιήσει τόσο ο αιγυπτιακός λαός όσο και ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί. Εμείς καλούμε όλους τους πολίτες στην λογική συμπεριφορά» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο Τούρκος υπουργός κατέληξε διαμηνύοντας πως: «όλοι πρέπει να ξέρουν πως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Πρέπει να ξέρουν όλοι πως δεν θα φτάσουν πουθενά με τη διαστρέβλωση των γεγονότων».

Αίγυπτος: Αρμόδια επιτροπή της Βουλής ενέκρινε τη συμφωνία με την Ελλάδα

Χτες, η Επιτροπή Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου ενέκρινε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων Ελλάδας-Αιγύπτου, που υπεγράφη στις 6 Αυγούστου στο Κάιρο, από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι. Στην έκθεση, αναφέρεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ που επικαλείται την «Αλ Αχράμ», ότι οι βουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι συμβαδίζει με τις συνταγματικές και νομικές διατάξεις της Αιγύπτου.

«Η συμφωνία μεταξύ των δύο δημοκρατιών της Αιγύπτου και της Ελλάδας συμβαδίζει επίσης με το διεθνές δίκαιο» ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι «περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία μιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο χωρών». Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό χτες η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, την επόμενη εβδομάδα θα κυρωθούν στη Βουλή οι συμφωνίες της χώρας μας με την Αίγυπτο και την Ιταλία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι