Παναγιωτόπουλος στη Βουλή για το πώς απαντάμε στην τουρκική παραβατικότητα

Θρίλερ με εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό

 «Πάγια πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αποτελεί η άμεση επέμβαση, αφενός σε επιχειρησιακό επίπεδο, και αφετέρου στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς προκειμένου να ενισχύονται οι εθνικές θέσεις και να καταγγέλλεται η τουρκική παραβατικότητα», απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος,  σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνιος Μυλωνάκης.

Αναφορικά με το επίπεδο αντίδρασης από ελληνικής πλευράς, ο υπουργός ανέφερε: «Σε ζητήματα παράτυπων – παράνομων τουρκικών NAVTEX, αντιμετωπίζονται σε συντονισμό ΓΕΕΘΑ με ΓΕΝ και υπουργείο Εξωτερικών, ενώ εξειδικευμένες δράσεις δεν δύνανται να αποδεσμευθούν λόγω της διαβάθμισής τους».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις», συνέχισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «σύμφωνα με την εθνική στρατιωτική στρατηγική, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ασφάλειας και επιτήρησης του εθνικού χερσαίου, θαλάσσιου και εναέριου χώρου, συμβάλλοντας στην έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε μορφής απειλής κατά των εθνικών συμφερόντων».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι