Πανδημία: Επιστολή 840 επιστημόνων από 35 χώρες στους ηγέτες

Πανδημία: Επιστολή 840 επιστημόνων από 35 χώρες στους ηγέτες
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Με αφορμή την παγκόσμια πανδημία 840 επιστήμονες από 35 χώρες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν υφίσταται κλιματική έκτακτη ανάγκη/κρίση, απέστειλαν από τη Χάγη ανοικτή επιστολή προς τους παγκόσμιους ηγέτες. Η επιστολή στα αγγλικά βρίσκεται στην εδώ ενώ μεταφρασμένη στα Ελληνικά βρίσκεται στην εδώ. Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

«Εξοχότατοι, μάθημα ταπεινοφροσύνης: απρόβλεπτες φυσικές δυνάμεις αλλάζουν τον κόσμο Ο κόσμος βρίσκεται εν μέσω σοβαρής κρίσης υγείας. Σήμερα οι λαοί όλου του κόσμου αντιμετωπίζουν μια πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης – μια κρίση υγείας με τη μορφή της πανδημίας COVID-19. Οι λαοί χρειάζονται ένα εμπνευσμένο αφήγημα που να τους υπόσχεται ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Για παράδειγμα, σήμερα είναι εντελώς ανάρμοστο το γεγονός ότι η Πράσινη Συμφωνία, που επικεντρώνεται στο κλίμα και κοστίζει ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, βρίσκεται ακόμα στην ημερήσια διάταξη ηγετών όπως οι κύριοι Αντόνιο Γκουτιέρες του ΟΗΕ και Φρανς Τίμερμανς της ΕΕ. Εξοχότατοι, σε σύγκριση με την ασθένεια COVID-19, η κλιματική αλλαγή είναι μη-πρόβλημα! Βασίζεται σε μοντέλα υπολογιστών και εξετάζει το απώτερο μέλλον».

Έκτακτη ανάγκη δεν είναι το κλίμα

«Στην παρούσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, η προσοχή σας σήμερα ας εστιαστεί στις ανάγκες των ανθρώπων. Μην συνεχίζετε να πιέζετε με τη φιλοδοξία σας για μηδενικές εκπομπές άνθρακα, σε μια εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει μια θανατηφόρα παγκόσμια κρίση. Ναι, υπάρχει έκτακτη ανάγκη, αλλά αυτή ΔΕΝ είναι το κλίμα.

Ενώ θαρραλέοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό σώζουν πολλές ζωές παγκοσμίως, τόσο οι κινδυνολόγοι, όσο και οι σκεπτικιστές του κλίματος οφείλουν να σταματήσουν να σκιαμαχούν και να συνεργαστούν εναντίον αυτού του θανατηφόρου ιού. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ταιριάζει η ταπεινότητα. Ηγέτες όλου του κόσμου, σας παρακαλούμε να δείξετε το δρόμο!

Ως πρώτο βήμα, τα χρήματα της Πράσινης Συμφωνίας πρέπει να ανακατευθυνθούν και να επενδυθούν σε ένα σημαντικά καλύτερο παγκόσμιο σύστημα υγείας. Σε μια τέτοια καινούργια διαδικασία, μην αποκλείσετε τους σοβαρούς επαγγελματίες. Η ιστορία μας λέει ότι μια πανδημία, όπως η COVID-19, θα συμβεί και πάλι. Τουλάχιστον, πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι».

Μηδενικές εκπομπές CO2: ασυγχώρητο λάθος

«Τα τελευταία 150 χρόνια δείχνουν ότι η προσιτή και αξιόπιστη ενέργεια είναι το κλειδί στη δημόσια υγεία, στην υγιεινή, στην εκπαίδευση και στην ευημερία. Τα τελευταία 150 χρόνια επίσης δείχνουν ότι περισσότερο CO2 είναι ευεργετικό για τη φύση, το πρασίνισμα της Γης και την αύξηση των αποδόσεων των καλλιεργειών.

Γιατί η παγκόσμια ηγεσία να αγνοεί αυτά τα σημαντικά γεγονότα; Γιατί να κάνει το αντίθετο με την εμμονή της στην Πράσινη Συμφωνία και να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής, επιβάλλοντας υψηλού κόστους και αμφίβολες ενεργειακές τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών άνθρακα στους πολίτες; Σήμερα, πρέπει να δαπανηθούν δισεκατομμύρια από τα δημόσια χρήματα για να αποφύγουμε τις μαζικές χρεοκοπίες και να επαναφέρουμε την οικονομία, όταν έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία COVID-19.

Η ισχυρή συμβουλή μας προς τους ηγέτες των χωρών είναι: Για να αναβιώσει η παγκόσμια οικονομία μην αυξήσετε περαιτέρω τα κρατικά χρέη. Αντ’ αυτού, δώστε τα χρήματα που προορίζονται για τη δαπανηρή Πράσινη Συμφωνία στις σημερινές ανάγκες των ανθρώπων και της κοινωνίας. Ας το αποκαλέστε: “Σχέδιο Ανάκαμψης COVID-19”. Έχετε επίγνωση ότι στη σημερινή κρίση η εικατολογική πολιτική της μείωσης του CO2 είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγική!»

 Ας πολεμήσουμε τον κορωνοϊό, όχι τον άνθρακα

«Ο κόσμος κινείται προς μια ανοιχτή παγκόσμια οικονομία δέκα δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Πρέπει να δοθεί ύψιστη προτεραιότητα σε σημαντικές επενδύσεις για ένα παγκόσμιο σύστημα υγείας που καθιστά οποιαδήποτε πανδημία λιγότερο καταστροφική. Λαμβάνοντας υπόψη τον COVID-19, τόσο οι κινδυνολόγοι όσο και οι σκεπτικιστές του κλίματος οφείλουν να παραδεχτούν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μη-πρόβλημα. Επομένως, ας σταματήσουμε να σκιαμαχούμε και ας συνεργαστούμε ενάντια στο θανατηφόρο κορονοϊό. Σε αυτή τη σκληρή μάχη χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον!

Εξοχότατοι, όντας υπεύθυνοι απέναντι στους λαούς σας, σταματήσετε αμέσως τα σχέδια της Πράσινης Συμφωνίας. Τα σχέδια αυτά θα ωθήσουν την παγκόσμια οικονομία σε ακόμη βαθύτερη ύφεση. Μην ξοδεύετε δισεκατομμύρια δολάρια για την επιδότηση αμφίβολων ενεργειακών τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα και μαζικών έργων αποψίλωσης για καύσιμα βιομάζας, ενώ χιλιάδες συνάνθρωποι πεθαίνουν.

Χρησιμοποιήστε τα δισεκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν γι’ αυτά τα σχέδια ώστε να βελτιωθεί το παγκόσμιο σύστημα υγείας. Στο πλαίσιο του προτεινόμενου “Σχεδίου Ανάκαμψης COVID-19” προτείνουμε επίσης την έκδοση ομολόγων για επενδύσεις σε ένα κορυφαίο παγκόσμιο σύστημα παρακολούθησης που θα ενημερώνει έγκαιρα τους ειδικούς για αλλαγές στη συλλογική υγεία σε όλο τον κόσμο».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι