Πανελλήνιες 2021: Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα

Πανελλήνιες: Όλες οι αλλαγές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Ανακοινώθηκαν λίγο πριν τις 13:00 οι βαθμολογίες των μαθημάτων των φετινών Πανελληνίων εξετάσεων, όπως είχε προαναγγείλει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να δουν τα αποτελέσματά τους με τρεις διαφορετικούς τρόπους, ένας εκ των οποίων είναι μέσω μηνύματος SMS, μια πρωτοβουλία που εφαρμόζεται φέτος για πρώτη φορά.

Υπενθυμίζεται ότι για να λάβουν τους βαθμούς τους σε SMS οι μαθητές των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που έδωσαν εξετάσεις, όφειλαν μέχρι και τις 6 Ιουλίου να έχουν καταχωρήσει τον αριθμό κινητού τηλεφώνου που επιθυμούν να χρησιμοποιηθεί από τις υπηρεσίες του υπουργείου. Δεν επρόκειτο δηλαδή για μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, παρόλα αυτά υπάρχουν και πιο παραδοσιακά μέσα για τους τελειόφοιτους μαθητές.

Οι άλλοι παγιωμένοι τρόποι για να δει κανείς τη βαθμολογία του, είναι μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι αποκτούν πρόσβαση στους βαθμούς τους με τον ειδικό 8ψήφιο αριθμό εξεταζόμενου που έχουν λάβει και τα αρχικά γράμματα από το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους. Φυσικά υπάρχει πάντα και η επιλογή του να δει ο καθένας τα αποτελέσματά του αναρτημένα στη σχολική μονάδα, όπου έδωσε τις εξετάσεις.

Πώς θα κυμανθούν οι βάσεις

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθουν στη δημοσιότητα και οι στατιστικές του υπουργείου Παιδείας για τη βαθμολογική επίδοση των μαθητών σε πανελλαδικό επίπεδο. Κατόπιν θα υπάρξει και η δυνατότητα για τους εξετασθέντες να καταθέσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο, όπου θα εκφράσουν την προτίμησή τους για Τμήμα σπουδών.

Για πρώτη φορά φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα με βάση το νέο νόμο, να δηλωθούν στο μηχανογραφικό δελτίο των Πανελληνίων και δημόσια ΙΕΚ, αντί μόνο των Τμημάτων ΑΕΙ. Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, οι ειδικοί κάνουν λόγο για άνοδο των βάσεων στην πλειοψηφία των σχολών, κάτι που θα εξαρτηθεί όμως και από το πώς θα κινηθούν οι υποψήφιοι στις επιλογές τους στο Μηχανογραφικό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι