Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Απειλεί με αποβολή τους φοιτητές που έχουν κάνει κατάληψη

Πανεπιστήμιο Κολούμπια: Απειλεί με αποβολή τους φοιτητές που έχουν κάνει κατάληψη
epa11310254 A 'Free Palestine' sign hangs from a window following pro-Palestine students' takeover of Hamilton Hall, on Columbia University's campus in New York, New York, USA, 30 April 2024. Columbia University shut down its campus on 30 April in response. Students have been protesting the university's investments in Israel and showing their support for Palestine for over two weeks, also inspiring other students nationwide to do the same. EPA/SARAH YENESEL

Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, που εδώ και δύο εβδομάδες έχει βρεθεί στο επίκεντρο ενός κινήματος υπέρ των Παλαιστινίων στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη, απείλησε σήμερα ότι θα αποβάλει όσους φοιτητές κατέλαβαν από χθες τη νύχτα ένα από τα κτίρια της πανεπιστημιούπολης.

«Λυπούμαστε που οι διαδηλωτές επέλεξαν την οδό της κλιμάκωσης με τις πράξεις τους. Οι φοιτητές που κατέλαβαν το κτίριο αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αποβολής» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Κολούμπια, Μπεν Τσανγκ.

«Είπαμε ξεκάθαρα χθες ότι η λειτουργία του πανεπιστημίου δεν μπορεί να διαταράσσεται μονίμως από διαδηλωτές που παραβιάζουν τους κανόνες. Η συνέχιση αυτού του τρόπου δράσης θα έχει ασφαλώς συνέπειες”, τόνισε στην ανακοίνωσή του ο Τσανγκ, κατηγορώντας τους διαμαρτυρόμενους για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα φοιτητές, ότι  «βανδάλισαν το κτήριο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι