Πανηγυρίζει ο Τζόνσον: Τα βρήκαμε με την ΕΕ!

Πανηγυρίζει ο Τζόνσον: Τα βρήκαμε με την ΕΕ!

Μια φωτογραφία με τον ίδιο χαμογελαστό να σηκώνει και τους δύο του αντίχειρες ανήρτησε πριν από λίγο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο Twitter πανηγυρίζοντας για την επίτευξη συμφωνίας με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να παραχωρήσει και έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει τους Βρετανούς για τις λεπτομέρειες της εμπορικής συμφωνίας με την ΕΕ.

«Όλα όσα υποσχεθήκαμε στον βρετανικό λαό κατά το δημοψήφισμα του 2016 και με τις γενικές εκλογές το περασμένο έτος, επιτυγχάνονται με αυτή τη συμφωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βρετανική κυβέρνηση σύμφωνα με το BBC.

Τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι η χώρα ανακτά ξανά τον έλεγχο των χρημάτων, των συνόρων, των νόμων και του εμπορίου της. Τονίζει ότι η συμφωνία συνιστά πολύ καλά νέα για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Λονδίνο αναφέρει ότι πρόκειται για την πρώτη εμπορική συμφωνία που επιτυγχάνεται με την ΕΕ με μηδενικούς δασμούς και μηδενικές ποσοστώσεις. Σημειώνει ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη διμερή εμπορική συμφωνία που έχει υπογραφεί και από τις δύο πλευρές, καλύπτοντας εμπορικές συναλλαγές αξίας 668 δισ. λιρών για το 2019.

«Ολοκληρώσαμε το Brexit και τώρα μπορούμε να επωφεληθούμε πλήρως από τις εξαιρετικές διαθέσιμες ευκαιρίες που έχουμε ως ένα ανεξάρτητο εμπορικά κράτος, προχωρώντας εμπορικές συμφωνίες με άλλους εταίρους σε όλο τον κόσμο», σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Επιτύχαμε αυτή τη μεγάλη συμφωνία για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο σε χρόνο ρεκόρ, και υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Η συμφωνία προστατεύει την ακεραιότητα της εσωτερικής αγοράς μας και τη θέση της Βόρειας Ιρλανδίας μέσα σε αυτήν».

Η Κομισιόν: Δίκαιη συμφωνία

«Τελικά φτάσαμε σε συμφωνία», ανακοίνωσε επίσημα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιαν για το Brexit. «Ο δρόμος προς τη συμφωνία ήταν δύσκολος και ανηφορικός αλλά τελικά έχουμε να επιδείξουμε μια καλή συμφωνία, δίκαιη και ισορροπημένη και για τις δύο πλευρές».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι οι ευρωπαϊκοί κανόνες και τα πρότυπα είναι σεβαστά και πως συμφωνήθηκαν αποτελεσματικά εργαλεία τα οποία θα ενεργοποιούνται εάν διακυβευτεί ο θεμιτός ανταγωνισμός.

«Τώρα ήταν η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να κοιτάξουμε το μέλλον», τόνισε η Λάιεν και πρόσθεσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ένας αξιόπιστος εταίρος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι