Πάνω από έξι εκατ. Ρώσους τουρίστες αναμένει η Τουρκία

Πάνω από έξι εκατ. Ρώσους τουρίστες αναμένει η Τουρκία

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι τουρκικές τουριστικές αρχές εκτιμούν ότι οι Ρώσοι τουρίστες αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6 εκατομμύρια που καταγράφηκαν πέρυσι.

«Η Τουρκία έχει γίνει ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Ρώσους, ιδιαίτερα από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, με εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες να επισκέπτονται τη χώρα κάθε χρόνο. Επισκέπτονται κυρίως την Αττάλεια, τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη», γράφει το Anadolu.  Δεν δίνει μεγάλη βαρύτητα στο γεγονός ότι στην Ελλάδα και στην Κύπρο ή στην Ιταλια και την Ισπανία υπάρχει το πρόβλημα των κυρώσεων και των τραπεζικών συναλλαγών, αλλά δίνει βαρύτητα στο ότι «σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της, η Τουρκία έχει καλύτερο κλίμα, καλύτερο κλίμα και πιο ανεπτυγμένες υποδομές».

Από το τουριστικό γραφείο Lisav, ο εκπρόσωπός του δήλωσε στο Anadolu ότι η Τουρκία φιλοξένησε περίπου 6 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες πέρυσι, τους οποίους πιστεύει ότι θα ξεπεράσει το 2024. «Η Ρωσία είναι μια τεράστια αγορά και το άνοιγμα του νέου αεροδρομίου έχει τεράστιο αντίκτυπο στη διέλευση» εκτιμά, πιστεύοντας ότι θα αυξηθεί η κίνηση και στην Αλάνια (το αρχαίο Κορακήσιο, στην Αττάλεια).

Ο Μεχμέτ Νταχάογλου, διευθυντής του Alanya Tourism Promotion Foundation, είπε ότι η Αλάνια έχει γίνει δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους κυρίως μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Ανέφερε ότι οι μεταφορές είναι ένας σημαντικός παράγοντας, καθώς οι πτήσεις έχουν επηρεαστεί από τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και αναζητούνται λύσεις για την αύξηση της χωρητικότητας.

Ο ίδιος είπε ότι ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έχει μειώσει τον προϋπολογισμό των τουριστών, αλλά εκτιμά ότι η Τουρκία παραμένει οικονομικός προορισμός διακοπών για τους Ρώσους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι