Παπαρήγα: Θα σφαχτούν για τη μοιρασιά του Ταμείου Ανάκαμψης

Με 158 ψήφους υπέρ πέρασε ο προϋπολογισμός

Αναμένεται μακελειό μεταξύ των μεγάλων συμφερόντων στην αγορά, είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη Βουλή για το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Το έργο της ΝΔ δεν είναι εύκολο», είπε. « Έχει να διαχειριστεί 72 δισ. Από αυτά τα 72 δισ., βεβαίως ένα μέρος τους είναι δάνειο -δάνειο που αυξάνει το χρέος, ένα μέρος δίνονται κάθε χρόνο στην ΕΕ από τα ταμεία που διαμορφώνονται από τον ιδρώτα και το αίμα όλων των λαών της Ευρώπης. Αυτά τα 72 δισ. πέφτουν σε ένα έδαφος όπου θα γίνει πραγματικό μακελειό, ανάμεσα σε μονοπωλιακούς ομίλους».

Και προσέθεσε ότι θα σφαχτούν κυριολεκτικά, καθώς τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα θα αμφισβητήσουν και τις κυβερνήσεις των χωρών και θα προκληθούν αντιθέσεις και «κανείς δεν μιλάει για όσα  πραγματικά συνεπάγονται αυτά τα 72 δισ. για τη ζωή της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».

Δεν μας είπαν “πάρτε τα και μοιράστε τα όπως θέλετε”

«Όλα τα κόμματα χειροκρότησαν τα 72 δισ., για να ξεπεράσει η Ελλάδα την ύφεση που οφείλεται δήθεν αποκλειστικά και μόνο στον κορονοϊό», είπε. «Χειροκρότησαν και τώρα κάνουν κριτική, αν και γνωρίζουν ότι όλα είναι προκαθορισμένα. Όταν η ΕΕ αποφάσισε να χαλαρώσει τους δημοσιονομικούς δείκτες, δεν άφησε ούτε την εποπτεία, ούτε είπε “κάντε τα ό,τι θέλετε” ή “μοιράστε τα και λύστε τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων”. Αυτά τα λεφτά είναι προαποφασισμένα πού θα πάνε», είπε η κ. Παπαρήγα. Προσέθεσε ότι  η ΕΕ, με τους ανταγωνισμούς που εξελίσσονται με την Κίνα , την Ρωσία και με τις ΗΠΑ, έπρεπε να χαλαρώσει τους δείκτες. «Ομως και πάλι οι λαοί της Ευρώπης θα πληρώσουν αυτή η χαλάρωση».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Αλέκα Παπαρήγα, σχολίασε όμως και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ:  «Μου προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη η ομιλία του κ. Δραγασάκη. Ήταν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς το μακιγιάζ των φιλολαϊκών, φιλεργατικών και αντιδεξιών συνθημάτων. Ο άνθρωπος είπε το εξής πράγμα: “κύριοι, πρέπει να κάνουμε μια διακομματική επιτροπή για να διαχειριστούμε τα 72 δισ.”. Είναι δυνατό να φανταστείτε διακομματική επιτροπή και να είναι το ΚΚΕ μέσα; Δεν ξέρω αν θα γίνει και ούτε φαντάζομαι ότι θα γίνει. Εμείς έχουμε ριζικές, κάθετες διαφορές με τη ΝΔ. Δεν κατηγορούμε ούτε για ανικανότητα ούτε για έλλειψη ολιστικής αντίληψης. Εμείς απλά είμαστε αντίθετοι, διότι είμαστε πολέμιοι του καπιταλιστικού συστήματος», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι