Πάπας: Μόνο εμβολιασμένοι δημοσιογράφοι δεκτοί – Απολύσεις για όσους δεν εμβολιάζονται

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ο κυβερνήτης του Βατικανού, καρδινάλιος Τζουζέπε Μπερτέλο, διαμήνυσε ότι όσοι εργαζόμενοι στο Βατικανό αρνούνται να εμβολιασθουν, θα μπορούν και να απολυθούν. Εν τω μεταξύ, στα ταξίδια του Πάπα ανακοινώθηκε ότι θα μπορούν να τον συνοδεύουν μόνον όσοι ρεπόρτερ εκκλησιαστικών θεμάτων έχουν εμβολιασθεί.

Στο Βατικανό ζουν 900 άτομα ενώ εργάζονται άλλα τόσα, που μένουν εκτός Βατικανού και πηγαινοέρχονται. Ο καρδινάλιος ενημέρωσε τους υπαλλήλους του ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, εάν αρνηθούν να κάνουν εμβόλιο κατά της COVID-19 χωρίς να έχουν σοβαρούς λόγους υγείας.

«Το εμβόλιο είναι η υπεύθυνη επιλογή, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να μολύνει και να βλάψει άλλους ανθρώπους. Αυτοί που δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας, δίδεται η δυνατότητα να αποσπαστούν σε άλλες θέσεις χωρίς να έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο, και δεν θα έχουν μείωση μισθού ακόμα και να πλεον υπηρετουν σε υποβιβασμένη θέση», αναφέρει το διάταγμα. Και προσθέτει: «Εκείνοι που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο χωρίς βάσιμους λόγους θα υπόκεινται στον νόμο του 2011 που αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων. Σύμφωνα με αυτό οι εργαζόμενοι, που αρνούνται τηλήψη προληπτικών μέτρων για θέματα υγείας,  είναι πιθανό να υπόκεινται σε συνέπειες διαφόρων βαθμίδων που μπορεί να οδηγήσουν και σε αποπομπή».

Το Βατικανό κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 για τους δημοσιογράφους που θα συνοδεύσουν τον πάπα Φραγκίσκο στο ταξίδι του στο Ιράκ τον επόμενο μήνα. Ο ίδιος ο καρδινάλιος που υπέγραψε το διάταγμα, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό τον Δεκέμβριο και τέθηκε σε απομόνωση. Στην Πόλη του Βατικανού έχουν καταγραφεί λιγότερα από 30 κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν σε μέλη της Ελβετικής Φρουράς, που μένουν σε στρατώνες. Ο Πάπας ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκε.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι