VIDEO

Παρ’ ολίγο ατύχημα με πυροσβεστικό αεροσκάφος που επιχειρεί στον Πλατανίτη Ναυπακτίας

Παρ’ ολίγο ατύχημα με πυροσβεστικό αεροσκάφος που επιχειρεί στον Πλατανίτη Ναυπακτίας

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στην περιοχή.

Παραλίγο ατύχημα στον Πλατανίτη Ναυπακτίας, όταν αεροσκάφος τύπου Canadair που επιχειρεί στην κατάσβεση πυρκαγιάς, βρήκε σε δέντρο την ώρα που «βούτηξε» για να απελευθερώσει νερό. Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται στην επιχείρηση στη Ναυπακτία εξαιτίας των πυκνών καπνών, ενώ αντιπυρικές ζώνες φτιάχνουν με μπουλντόζες κάτοικοι και εθελοντές. Η κατάσταση στην περιοχή είναι αρκετά δύσκολη και έχει ζητηθεί, μέσω 112, η εκκένωση οικισμών. Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ναυπακτίας, η φωτιά έχει κρατηθεί για την ώρα εκτός σπιτιών, ωστόσο έχει κάψει αρκετές καλλιέργειες.

Ισχυρές είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση, με τις φλόγες να καίνε κοντά σε οικισμό. Συνολικά, επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 26 οχήματα, ενώ από αέρος περιοδικά επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για τον συντονισμό των εναερίων μέσων. Η διαχείριση όλων των δυνάμεων πραγματοποιείται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ».

Πηγή: protothema.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι