Παρά το μορατόριουμ, οι Τούρκοι έκαναν και σήμερα τρεις παραβιάσεις εναερίου

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στις Φιλιππίνες

Παρά το μορατόριουμ να μην γίνονται παραβιάσεις κατά τις εθνικές εορτές των δύο χωρών, σήμερα η Τουρκία το παραβίασε με 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που πέταξαν σε δύο σχηματισμούς και πραγματοποίησαν 3 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Συνολικά, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν σήμερα 9 τουρκικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα έξι ήταν μαχητικά F-16, δύο κατασκοπευτικά CN 235 και ένα ελικόπτερο. Τα τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν και σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Οι παραβιάσεις σημειώθηκαν στο βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι