Βούτσης ζητά παραίτηση Δημ. Καμμένου από αντιπροεδρία Βουλής

"Πολιτικά γραμμάτια" εξοφλεί η κυβέρνηση, λέει ο Βούτσης

Να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής και να μην επιμένει να του γίνει πρόταση μομφής, μετατρέποντας ένα «εντελώς κανονιστικό ζήτημα σε πολιτικό», ζήτησε δημόσια από τον Δημήτρη Καμμένο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Καλώ δημοσίως και πάλι τον κ. Καμμένο, με βάση και τη συζήτηση που έγινε στη Διάσκεψη των Προέδρων, όπου δεν υπήρξε από πουθενά άλλη άποψη, με ευπρέπεια να βρεθεί ενώπιον του ευθυνών του και να μην επιβαρύνει τη βουλή με πολιτικού τύπου μομφή. Θα ήταν απολύτως λάθος» είπε ο Βούτσης.

«Πρέπει ο κ. Καμμένος να αναλάβει τις ευθύνες του σ΄ ένα ζήτημα ξεκάθαρο και οφθαλμοφανές. Δεν είναι σωστό η Βουλή να κάνει μια τέτοια διαδικασία, για ένα θέμα 100% κανονιστικό και να εξελιχθεί μια άλλη διαδικασία πολιτικής συζήτησης. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό», είπε.

«Θα ήταν απολύτως λάθος τού κ. Καμμένου να το επιτρέψει αυτό. Όταν δεν είναι σε κόμμα ένας βουλευτής, δεν μπορεί να είναι αντιπρόεδρος. Δεν υπάρχει περίπτωση, ανεξάρτητος βουλευτής, πόσω μάλλον επειδή άλλαξε στάση, να παραμείνει αντιπρόεδρος. Αν υπήρχε διασταλτική ερμηνεία στον Κανονισμό της Βουλής, θα μπορούσε να το κάνει.

“Όμως, ο κανονισμός, όπως μάλιστα τροποποιήθηκε, είναι πολύ σαφής. Δεν είναι καλό, δεν είναι σωστό να επιμένει ότι θα παράμεινει αντιπρόεδρος και να του γίνει μομφή γι άλλους λόγους. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό στη Βουλή», ανέφερε.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής έκανε γνωστό ότι ο κ. Καμμένος του είχε αποστείλει sms, με το οποίο του δήλωνε ότι θα παραιτηθεί μία ώρα πριν ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του.

«Προς τι λοιπόν η πρόκληση αυτή; Μία ώρα πριν την ανεξαρτητοποίηση του μου είχε στείλει sms ότι θα παραιτηθεί. Στη Διάσκεψη των Προέδρων λοιπόν ανέλαβα, ως όφειλα, την πρωτοβουλία και έθεσα το ζήτημα του κ. Καμμένου, ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή αντίληψη για αυτό», κατέληξε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι