Παραίτηση υπουργού επειδή “σταμάτησε η παροχή οξυγόνου σε ΜΕΘ”

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ο υπουργός Υγείας της Ιορδανίας παραιτήθηκε σήμερα, επειδή εξι ασθενείς πέθαναν εξαιτίας βλάβης στην παροχή οξυγόνου στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός Μπισέρ αλ Χασάουνεχ ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Νατίρι Ομπεϊντάτ, ο οποίος νωρίτερα παραδέχτηκε ότι φέρει την «ηθική ευθύνη». Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο όπου διακόπηκε αιφνίδια η παροχή οξυγόνου στους ασθενείς, στα δυτικά προάστια του Αμάν, είπε ότι με βάση την προκαταρκτική έρευνα διακόπηκε η παροχή οξυγόνου για μία ώρα στις ΜΕΘ, στη μαιευτική κλινική και στις πτέρυγες όπου νοσηλεύονται ασθενείς με κορονοϊό. Οι εισαγγελικές αρχές έχουν αναλάβει να διερευνήσουν την υπόθεση.

Στη χώρα, η οποία έχει πληθυσμό 11 εκατομμύρια κατοίκους, έχουν χαθεί 5.224 ζωές ενώ καταγράφονται καθημερινά 7.000 νέα κρούσματα εδώ και 15μέρες. Ως χώρα με παρόμοιο πληθυσμό με τον ελληνικό, έχει διπλάσια κρουσματα από την Ελλάδα συνολικά από το 2020 έως σήμερα, αλλά συγκριτικά με αυτά, λίγους θανάτους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι