Παραιτήθηκε ή παύθηκε ο γαμπρός του Ερντογάν από υπουργός Οικονομικών

Στις 6 Οκτωβρίου και με νέα σύνθεση οι διερευνητικές με την Τουρκία

Με ανακοίνωση του στο Instagram ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γνωστοποίησε την παραίτησή του.

Σύμφωνα με το κείμενο που ανήρτησε, επέλεξε να παραιτηθεί για λόγους υγείας. Ωστόσο πολλοί εικάζουν ότι η απομάκρυνσή του συνδέεται με τη μεγάλη υποτίμηση που έχει υποστεί η τουρκική λίρα το τελευταίο διάστημα, ειδικά μετά την Παρασκευή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Τι αναφέρει ο ίδιος

«Αφού κατείχα υπουργικές θέσεις για σχεδόν πέντε χρόνια, έλαβα την απόφαση να μην συνεχίσω την υπηρεσία μου λόγω προβλημάτων υγείας», αναφέρει ο Αλμπαϊράκ. «Πλέον τον υπόλοιπο χρόνο μου, θα τον αφιερώσω στην μητέρα μου, στον πατέρα μου, στην σύζυγο και στα παιδιά μου πού ποτέ δεν μου στέρησαν την στήριξή τους και επί χρόνια λόγω των υποχρεώσεων τους είχα παραμελήσει.

»Το ταξίδι αυτό που ξεκινήσαμε με πολύ μεγάλους στόχους υπό την ηγεσία του Προέδρου μας, θα συνεχιστεί με ακόμη πιο αποφασιστικά και σίγουρα βήματα, προς τον στόχο της μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας. Οι σπόροι που σπείραμε τόσο στην ενέργεια όσο και στην οικονομία σε ένα όχι ιδιαίτερα μακρινό μέλλον θα μετατραπούν σε τεράστια πλατάνια και πρώτα ο Θεός θα φτάσουμε στο στόχο της απόλυτης ανεξαρτησίας για τη χώρα μας. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για αυτό»,καταλήγει στην ανάρτησή του.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι