Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν – Πιθανοί διάδοχοι

Παραιτήθηκε η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν – Πιθανοί διάδοχοι

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτησή της στον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, ο όποιος την έκανε αποδεκτή

Σε ηλεκτρονικό του μήνυμα ο Εμμανουέλ Μακρόν αναφέρει ότι η εργασία της απερχόμενης πρωθυπουργού στην υπηρεσία του γαλλικού Έθνους ήταν καθημερινά υποδειγματική.

Σε ανακοίνωσή του Ελιζέ αναφέρεται ότι η απερχόμενη πρωθυπουργός και τα μέλη της κυβέρνησης θα εξακολουθούν να χειρίζονται τις τρέχουσες υποθέσεις ως την αναγγελία της νέας κυβέρνησης από τον πρόεδρο Μακρόν. Στην επιστολή της παραίτησης της η απερχόμενη πρωθυπουργός αναφέρει ότι «σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι απαραίτητη η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών στην Γαλλία».

Αναφέρει επίσης ότι εργάστηκε με πάθος για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της πρωθυπουργίας, έχοντας στόχο την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων για τους Γάλλους πολίτες. Η απερχόμενη πρωθυπουργός αναφέρει επίσης ότι αντελήφθη την πρόθεση του αρχηγού του κράτους να ορίσει νέο πρόσωπο στον πρωθυπουργικό θώκο.

Οι εικασίες σχετικά με έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό ήταν έντονες τις εβδομάδες που ακολούθησαν από την οριακή έγκριση από το Κοινοβούλιο αυστηρότερων κανόνων για τη μετανάστευση.

Μεταξύ αυτών που αναφέρονται ως πιθανοί υποψήφιοι για την αντικατάσταση της Μπορν είναι ο υπουργός Παιδείας, Gabriel Attal, 34 ετών, και ο υπουργός Άμυνας, Sébastien Lecornu, 37 ετών. Όποιος από τους δύο και αν επιλεγεί, θα είναι ο νεότερος πρωθυπουργός της Γαλλίας. Αναφέρεται, πάντως, και το όνομα του υπουργού Οικονομικών, Bruno Le Maire, και του πρώην υπουργού Γεωργίας Julien Denormandie, ως πιθανές επιλογές.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι