VIDEO

Παραιτήθηκε ο Αλβανός καλλιτέχνης που του ξέφυγε ότι κουβαλήθηκε για το Ράμα στο Γαλάτσι όλο το χωριό

Παραιτήθηκε ο Αλβανός καλλιτέχνης που του ξέφυγε ότι κουβαλήθηκε για το Ράμα στο Γαλάτσι όλο το χωριό

Παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή του θεάτρου Bylis στο Φιέρι της Αλβανίας ο Κλάιντι Μάρκου, ενώ σύμφωνα με δήλωση που έκανε στα ΜΜΕ σήμερα, όσα ακούστηκαν στο βίντεο ήταν ένα χωρατό και δεν σοβαρολογούσε. Στο βίντεο ακούγεται να λέει γελώντας ότι ήρθε με πούλμαν στο Γαλάτσι όλη η πόλη και υπαινίχθηκε ότι δεν ήρθαν όλοι εθελοντικά, ενώ λέει και “πρέπει να βγάλουμε μεροκάματο”.

Το Φιέρι που έχει περίπου 80.000 κατοίκους είναι κοντά στην αρχαία Απολλωνία των Κερκυραίων.

Όπως ο ίδιος εξηγεί σήμερα, η συμμετοχή του στη συνάντηση του Ράμα στην Αθήνα στις 12 Μαΐου «ήταν στην ουσία συμπτωματική, αφού ο θίασος που διευθύνει βρισκόταν στην Κόρινθο για το διεθνές φεστιβάλ αρχαίου θεάτρου για νέους». Επέμεινε ότι το βίντεο ήταν ένα αστείο που χρησιμοποιήθηκε κακόβουλα.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε τη Δευτέρα ο Κλάιντι Μάρκου φαίνεται στην ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι να μιλά με κάποιον που του λέει γελώντας «έχει έρθει εδώ όλο το Φιέρι» και εκείνος λέει “ναι όλοι” επισης γελώντας, και όταν ερωτάται αν ήρθαν όλοι επειδή πράγματι το ήθελαν, πάλι γελώντας λέει “ε, έτσι κι έτσι” ενώ εν συνεχεία όλοι λένε ότι δεν θα έχει μείνει ψυχή στις δημόσιες υπηρεσίες στο Φιέρι, εννοείται επειδή κατέβηκαν στην Αθήνα για τη φιέστα του Ράμα.

 

Σήμερα ο διευθυντής του θεάτρου είπε τα εξής: «Υποκινούμενος από ένα βίντεο που αναρτήθηκε  στα κοινωνικά δίκτυα, νιώθω την ηθική υποχρέωση να κάνω μια διευκρίνιση προς όλα τα μέσα ενημέρωσης. Είναι αλήθεια ότι ήμουν παρών στη συνάντηση του πρωθυπουργού της χώρας στην Αθήνα στις 12 Μαΐου και δεν κρύβω την περηφάνια μου που ήμουν μέρος αυτής της ιστορικής συνάντησης, έστω και κατά τύχη. Ναι, συμμετείχα στη δραστηριότητα, αλλά ήμουν με τον θίασο που συμμετείχε στη δραστηριότητα στην Κόρινθο, δώσαμε παράσταση στις 11 Μαΐου. Στις 12, η ομάδα ήθελε να παρακολουθήσει τη συγκέντρωση στην Αθήνα, οπότε πήγαμε.

»Διευκρινίζω σήμερα προς την κοινή γνώμη, για όλους όσους με γνωρίζουν και για όλους όσους προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν πολιτικά, ότι επρόκειτο για συνομιλία σε μορφή αστείου με τον άγνωστο που έκανε την θρασύτατη ηχογράφηση και ο οποίος είχε κακόβουλες προθέσεις. Είμαι ηθοποιός και σκηνοθέτης εδώ και πολλά χρόνια στο θέατρο Bylis και με αυτή τη θέση και με αυτήν την υποχρέωση δεν δεσμεύομαι από καμία κομματική υποχρέωση. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις αποχωρώ  διοικητικά και νομικά από τη θέση του σκηνοθέτη, παραιτούμαι για να διατηρήσω την προσωπική μου εικόνα και του καλλιτέχνη», είπε ο Μάρκου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι