Παραιτήθηκε ο Γάλλος επίτροπος που τασσόταν στην Κομισιόν υπέρ της λογοκρισίας

Παραιτήθηκε ο Γάλλος επίτροπος που τασσόταν στην Κομισιόν υπέρ της λογοκρισίας

Με προσωπική επίθεση κατά της ντερ Λάιεν παραιτήθηκε σήμερα ο Γάλλος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Τιερί Μπρετόν, που διαμαρτύρεται ότι ενώ τον είχε προτείνει για δεύτερη θητεία ο Μακρόν, η πρόεδρος της Κομισιόν ζήτησε από τον Γάλλο πρόεδρο την αντικατάστασή του “για προσωπικούς λόγους” που όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, ποτέ δεν συζητήθηκαν μαζί του.

Εν συνεχεία ο Μπρετόν αναφέρεται στην αγαστή συνεργασία που είχε με άλλους επιτρόπους, με στόχο το ευρωπαϊκό καλό, «υπεράνω εθνικών και κομματικών συμφερόντων». «Ήταν τιμή μου», προσθέτει, «να εργασθώ για το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον». O Μπρετόν είχε βρεθεί στο στόχαστρο για πολλούς λόγους, ένας εκ των οποίων ήταν το γεγονός ότι επί δεκαετίες είχε εργασθεί σε πολυεθνικές και εκφράζονταν ενδοιασμοί για το κατά πόσον ήταν αμερόληπτος. Επιπλέον ειχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις η επιστολή του προς τον Έλον Μασκ, που του ζητούσε -απειλητικά στην ουσία- να λογοκρίνει τη συνέντευξη που είχε πάρει ο ιδιοκτήτης του Χ/Twitter από τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx