Παραπέμπουν τον Τραμπ για “υποκίνηση σε εξέγερση”

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Υπέρ της παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκε η πλειοψηφία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, κατηγορώντας τον επίσημα για υποκίνηση εξέγερσης, μία εβδομάδα μετά τα αιματηρά επεισόδια στο Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 10 Ρεπουμπλικανοί ψήφισαν υπέρ της παραπομπής. Ο Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμπεται δύο φορές στη Γερουσία για καθαίρεση. Την προηγούμενη φορά η Γερουσία των απήλλαξε. (Τον Δεκέμβρη του 2019 είχε παραπεμφθεί με την κατηγορία ότι καθυστερούσε την στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία για να αναγκάσει τον πρόεδρο της χώρας να ερευνήσει τις δραστηριότητες του Τζο Μπάιντεν και του γιου του).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι