VIDEO

“Παράταση” για δύο μήνες πήραν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

“Παράταση” για δύο μήνες πήραν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ

Την δέσμευση ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα ανανεωθούν μέχρι τις 12 Μαΐου απέσπασαν με τον αγώνα τους οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, μετά τη συνάντηση τους, απόψε, με εκπροσώπους της κυβέρνησης στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, ενημερώνοντας τους χιλιάδες διαδηλωτές που τους συμπαραστάθηκαν στο Σύνταγμα, είπε: «Πήγαν να μας πνίξουν, αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Βγάζουμε το κεφάλι μας ξανά από τον πάτο της θάλασσας και παίρνουμε μια ανάσα μέχρι 12 Μαΐου. Έχουμε 40 μέρες να φέρουμε τα πάνω κάτω. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να “ξανακαπνίσει” η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ», είπε, ενώ ακούγονταν έντονα χειροκροτήματα.

Ο κ. Πολίτης κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση διέθεσε 500 εκ. ευρώ μέσα σε τέσσερα χρόνια για την υποτιθέμενη ‘εκκαθάριση εν λειτουργία΄ για να καταλήξει σήμερα να δίνει την επιχείρηση σε ιδιώτη που θα αναλάβει τον ρόλο του …παλιατζή και δεν έχει σκοπό να θέσει την επιχείρηση σε λειτουργία.

Ο  Κώστας Σαμαράς, πρόεδρος του Σωματείου Έδρας, είπε: «Σας υποσχόμαστε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τον αγώνα. Δεν είναι αγώνας μόνο δικός μας αλλά όλης της Ελλάδας».

«Έγκλημα» χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, μιας επιχείρησης που δίνει ζωή σε ολόκληρες περιοχές, ο Λεωνίδας Γραμματικός, γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, καθώς και αντιπροσωπείες των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς, της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 καθώς και αντιπροσωπείες των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά, Αν. Αττικής, Λαμίας, Θήβας και Λιβαδειάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι