Παρατείνεται μέχρι 19 Ιανουαρίου η αποχή των δικηγόρων

Τί δήλωσε ο συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη

Θα συνεχιστεί η αβεβαιότητα για χιλιάδες υποθέσεις καθώς παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων, κάποια από τα αιτήματα των οποίων έγιναν δεκτά, αλλά όχι όλα

H Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε την παράταση της αποχής μέχρι τις 19 Ιανουαρίου –απόφαση που ελήφθη με 46 ψήφους υπέρ και με 12 να προτείνουν πιο σκληρή αποχή από όλες τις δίκες και διαδικασίες.

Η αποχή αφορά στις ποινικές δίκες κακουργημάτων και πλημμελημάτων, αλλά και στις δίκες συμφερόντων δημοσίου, αναγκαστικής εκτέλεσης και διαταγές πληρωμής. Αναστέλλεται η αποχή όσον αφορά στις δίκες νομικής βοήθειας, στις αυτοδιοικητικές, σε όσες αφορούν σωματεία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Φλωρίδης και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, παραβρέθηκαν στις εργασίες της συνεδρίασης της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και αναφέρθηκαν στις προωθούμενες παρεμβάσεις του υπουργείου στη διαδικασία της απονομής της Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός εξήγγειλε τροποποιήσεις που θα ενταχθούν στο υπό διαμόρφωση «ερανιστικό» νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το δεύτερο δεκαήμερο του τρέχοντος μηνός και θα μελετηθεί η υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου στα συμβόλαια και η υποχρέωση έκδοσης γραμματίου σε όλες τις υποθέσεις, όπου παρίσταται δικηγόρος και η επανεξέταση των δικηγορικών αμοιβών.  Η Ολομέλεια δήλωσε ότι θα αναστείλει την αποχή εφόσον ψηφιστεί η νέα διατύπωση στα επίμαχα άρθρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι