Παρατείνονται τα μέτρα σε Δυτική Αττική, Κάλυμνο, Κοζάνη και Ροδόπη

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Παράταση των επιπλέον περιοριστικών μέτρων σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, της Κοζάνης, της Ροδόπης και της Καλύμνου, έως και τις 18 Ιανουαρίου αποφάσισε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, με βάση την ηλικιακή διαστρωμάτωση, τα αποτελέσματα των τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης παρατείνεται η ισχύς των περιοριστικών μέτρων στις ανωτέρω περιοχές και, συγκεκριμένα, εξακολουθούν να ισχύουν τα εξής:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου Κοζάνης, των τοπικών κοινοτήτων Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του δήμου Αρριανών της Ροδόπης, καθώς και εκτός της νήσου Καλύμνου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

Από τις 18:00 έως τις 05:00 ισχύει η απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Επίσης συνεχίζεται η αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών και λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου, κλπ.

Επίσης προβλέπεται η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης και Νοτίου Αιγαίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Τα ανωτέρω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα 11-01-2021 και ώρα 06:00 μέχρι και τη Δευτέρα 18-01-2021. οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας για την επαναξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι