Παρέα επτά Ιταλών νεαρών καταγγέλλει ότι κόλλησαν όλοι τον ιό στην Κέρκυρα

Παρέα επτά  Ιταλών νεαρών καταγγέλλει ότι κόλλησαν όλοι τον ιό στην Κέρκυρα

«Φέραμε τις μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε σε νυχτερινό κέντρο τις φορούσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και τα άλλα παιδιά μας κοίταζαν σαν να ήμασταν Αρειανοί. Έτσι στο τέλος τις βγάλαμε». λένε με ένα στόμα τα αγόρια που βρέθηκαν θετικά όταν επέστρεψαν στην πατρίδα τους, μια νεανική παρέα που έκανε διακοπές στην Κέρκυρα .

Τώρα όλοι είναι σε καραντίνα, όπως και η μητέρα ενός από τα αγόρια, η οποία βγήκε επίσης θετική.

Η συντροφιά των 19χρονων είναι πεπεισμένη ότι κόλλησε τον ιό στην Ελλάδα, αν και διαβάζοντας το ρεπορτάζ της Corrierre della Sera δεν βρήκαμε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει αδιάσειστα ότι η νεανική συντροφιά δεν ήταν ήδη θετική στον ιό όταν ταξίδεψε από την Ιταλία στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζουμε αν είχαν κάνει δηλαδή τεστ προτού έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές.

Επισης ειναι πιθανόν να είχε βγει αρνητικό το τεστ τους τότε, και να “θετικοποιήθηκε” στην πορεία. Δεν γνωρίζουμε επισης αν είναι ασυμπτωματικοί και έκαναν τεστ σε έλεγχο ρουτίνας κατά την επάνοδό τους στην Ιταλία ή αν κάποιος παρουσίασε συμπτώματα και έτσι έκαναν τεστ όλοι.

Τα αγόρια είπαν πάντως στους γονείς τους και στις υγειονομικές αρχές από το Arezzo και την κοντινή του Laterina ότι δεν λαμβάνονταν κανένα μέτρο στην Ελλάδα.

«Έμοιαζε σαν ένα νησί με ανοσία στον ιό»

«Είχαμε την αίσθηση ότι ο ιός δεν είχε φτάσει ποτέ σε αυτό το ελληνικό νησί«, εξήγησαν οι επτά νέοι, λέγοντας ότι  καμία αρχή δεν τους επέβαλε την υποχρέωση να φορούν μάσκες. Ακόμα και στα κλαμπ όπου πήγαν να χορέψουν, δεν υπήρχε κανενός είδους έλεγχος και «ούτε ένας δεν χόρευε με κάποια προστασία να καλύπτει το στόμα ή τη μύτη του», όπως δήλωσαν.

«Εάν είχαμε αντιληφθεί τον κίνδυνο, θα είχαμε προστατευτεί ή ίσως δεν θα είχαμε καν ταξιδέψει. Αντίθετα, όλα φαίνονται ήρεμα», επανέλαβαν στους γονείς τους.

Ένας ακόμα δεκαεννιάχρονος Ιταλός, που δεν ήταν μέλος της παρέας, επέστρεψε από διακοπές στην Κέρκυρα θετικός στον κορονοϊό. Και εκείνος δήλωσε ότι πήγε σε κλαμπ χωρίς μάσκα, γιατί «όλοι γύρω του έτσι έκαναν».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι