Παρελκυστική πολιτική από Τσαβούσογλου

Παρελκυστική πολιτική από Τσαβούσογλου

Παρελκυστική τακτική από τον Τσαβούσογλου που με σκληρή γλώσσα κατά της Ελλάδας επιχείρησε να καλύψει την πρόκληση και τις μεγάλες ευθύνες της Τουρκίας αναφορικά με το επεισόδιο χθες ανοιχτά της Σάμου και τους επικίνδυνους ελιγμούς τουρκικής ακταιωρού σε σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού.

«Ξέρουν τι σημαίνει να αντιμετωπίζεις την Τουρκία», ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, διαμηνύοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε ούτε ένα μίλι επέκτασης των χωρικών υδάτων», στο Αιγαίο. Επικρίνοντας την πολιτική που ακολουθεί η Αθήνα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Αθήνα «στοχεύει» την Τουρκία με ψεύτικες φωτογραφίες και fake news.

Επίσης έκανε προσωπική επίθεση έκανε όμως και στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια. «Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε να επικεντρωθεί στη θετική ατζέντα αλλά δεν κράτησε την υπόσχεσή του αυτή» είπε αρχικά ο Τσαβούσογλου μιλώντας σε εκδήλωση για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο προσθέτοντας ότι «συνέχισαν να μιλάνε εναντίον μας, ειδικά ο Δένδιας».

Οι ισχυρισμοί ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιτεθεί στην Τουρκία σημαίνουν ότι η Αθήνα έχει χάσει τα λογικά της πρόσθεσε, σύμφωνα με το Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ο οποίος, μάλιστα, σε απειλητικούς τόνους είπε ότι «η Αθήνα γνωρίζει καλά τι σημαίνει να διαφωνείς με την Άγκυρα». Πρόσθεσε ότι «δεν αποδεχόμαστε την προσπάθεια που έχει γίνει και μας έχει εγκλωβίσει στις ακτές μας» πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Κατά τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας οι απαντήσεις που έδωσε η Άγκυρα «εξόργισαν την Ελλάδα. Ένιωσε πολύ άβολα με τα νομικά επιχειρήματά μας».

Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις εικόνες με τους μετανάστες στο Αιγαίο και τον Έβρο και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα προσπάθησε να μας δυσφημίσει με ψεύτικες φωτογραφίες και έγγραφα. Εμείς απαντήσαμε σε αυτά με έγγραφα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι