Παρέμβαση εισαγγελέα Αρείου Πάγου για την άδεια στον Κουφοντίνα

Παρέμβαση εισαγγελέα Αρείου Πάγου για την άδεια στον Κουφοντίνα

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρενέβη στην υπόθεση της απόρριψης του αιτήματος του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, για χορήγηση άδειας. Νωρίτερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών του Βόλου, με ομόφωνο βούλευμά του, απέρριψε τη νέα αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση νέας άδειας.

Κατόπιν αυτού, η κ. Δημητρίου ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου καθώς και τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως και την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει.

Ακόμη, ζήτησε και το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2 Μαΐου και, όπως έχει δηλώσει, δεν προτίθεται να σταματήσει. Σε περίπτωση κατά την οποία η κ. Δημητρίου έχει διαφορετική άποψη από την κρίση του Δικαστικού Συμβούλιου έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την αναίρεση του βουλεύματος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι