Παρέμβαση Γιάννη Μαντζουράνη για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση Γιάννη Μαντζουράνη για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στην κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Μαντζουράνης δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, σε παρέμβαση του στο MEGA, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Πράγματι στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και θα δούμε μετά την Κεντρική Επιτροπή, εάν θα καταλήξει σε ωραία κατάσταση. Υπάρχει ένα κείμενο του κύριου Κασελλάκη και ένα κείμενο 87 στελεχών. Αν διαβάσει κάποιος καλόπιστα αυτά τα δύο κείμενα, θα διαπιστώσει ότι μπορεί να συμφωνήσει με πολλά σημεία αμφοτέρων των κειμένων.  Εγώ τουλάχιστον συμφωνώ με πολλά σημεία και των δύο αυτών κειμένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ούτε του κύριου Κασελλάκη, ούτε του κυρίου Τσίπρα, ούτε κανενός άλλου. Και αυτό, γιατί, όπως και όλα τα δημοκρατικά κόμματα, ανήκουν στα μέλη, στους ψηφοφόρους αλλά και στους εν δυνάμει ψηφοφόρους, δηλαδή στους πολίτες, που πρέπει να υπηρετούν.  Επομένως, η φράση «Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» μπορεί να γίνει αποδεκτή μόνο με την ακόλουθη ερμηνεία: «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επί της Προεδρίας μου». Κτητική αντωνυμία δίπλα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν μπορεί να είναι ανεκτή, όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και για κανένα δημοκρατικό κόμμα.  Πρόκειται για μια φράση, που ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου, και δεδομένου ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει μεγάλη εξοικείωση με τα νέα ελληνικά, η φράση πρέπει να ερμηνευθεί έτσι και να εκληφθεί με το παραπάνω περιεχόμενο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρέπει να έχει μαύρα χρήματα επί προεδρίας Κασσελάκη, όπως δεν είχε και επί Τσίπρα, δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά με την ηθική ακεραιότητα του Αλέξη Τσίπρα και δεν συμφωνώ με την φράση του κύριου Αποστολάκη «ότι όλα τα κόμματα έχουν μαύρα χρήματα». Μαύρο χρήμα στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Μιλάμε για μαύρο χρήμα και μας κοιτάει το δάχτυλο ποιος; η ΝΔ; Ένα κόμμα, που έχει χρέος 500 εκατομμύρια στις Τράπεζες, ένα κόμμα, που, όπως ομολόγησε δημόσια ο πρώην Υπουργός, Πέτρος Δούκας, μοίραζε μαύρες σακούλες με χρήματα στους ψηφοφόρους μετά τις πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007, ένα κόμμα, που είχε οικονομικές συναλλαγές με τον Χριστοφοράκο και την Siemens, ένα κόμμα, που ως κυβέρνηση προχωρεί σε απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, ένα κόμμα, που έχει χιλιάδες μετακλητούς, ένα κόμμα, που αποκρύπτει και γι’ αυτό δεν ξέρουμε ποιος πληρώνει τον Γκρίνµπεργκ.

Ο Στέφανος Κασελλάκης μίλησε για μαύρα χρήματα με τη ρητή διευκρίνηση ότι επί Προεδρίας του δεν πρόκειται να δεχθεί μαύρα χρήματα, χωρίς να αφήσει οποιοδήποτε υπαινιγμό περί του ότι επί Τσίπρα υπήρξαν μαύρα χρήματα.  Αυτή η ερμηνεία είναι αυθαίρετη, υποβολιμαία, βδελυρή και γίνεται εκ του πονηρού προς δημιουργία εντυπώσεων και σύγχυσης στους πολίτες. Ο κ. Κασσελάκης είναι νεοεκλεγείς Πρόεδρος με κάποιες καινοτόμες και ρηξικέλευθες ιδέες για την οργάνωση και λειτουργία του κόμματος, οι οποίες για να υλοποιηθούν και γίνουν πράξη πρέπει να εγκριθούν από τα αρμόδια κομματικά όργανα.  Παρά το αδιαμφισβήτητο επικοινωνιακό χάρισμα του ο Στέφανος Κασσελάκης οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η πολιτική δεν είναι μοναχικό παίγνιο, χρειάζεται συστράτευση πολλών, γιατί «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».  Άρα πρέπει να λειτουργεί πιο συλλογικά και να συνειδητοποιήσει ότι η επιτυχία ή μη της προεδρικής θητείας του εξαρτάται κυρίως – αν όχι αποκλειστικώς και μόνον – από την πολιτική συμπεριφορά του ιδίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι