Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη Θεία Μετάληψη σε Κουκάκι και Κέρκυρα

Ιερά Σύνοδος: «Ανυπόστατος» ο αφορισμός Μητσοτάκη και υπουργών

Με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επικοινώνησε, το απόγευμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα, και ζήτησε να ερευνηθούν  από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά.

Προηγουμένως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας  εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως τα καθήκοντά  τους.

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασιας και Διαχείρισης Κρίσεων Νικος Χαρδαλιας, με αφορμή τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα  Κυριακή των Βαϊων 12 Απριλίου 2020 σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα.

Ο Νικος Χαρδαλιας σε δήλωσή του τόνισε ότι  “αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”.

Να σημειωθεί ότι στο Κουκάκι σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας φέρεται ο ιερέας  στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου, να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού, κάτι για το οποίο η Αριχειπισκοπή θα πραγματοποιήσει έρευνα για το κατά πόσο παραβιάστκαν οι κανόνες που θέσπισε το κράτος για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Παρόμοια περίπτωση κοινωνίας πιστών, φέρεται να υπάρχει και στη Κέρκυρα και συγκεκριμένα στον Ι.Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι