Παροτρύνσεις από τον επίτροπο Γιοχάνες Χαν για το πρόβλημα με τα Σκόπια

Σε ολισθηρό μονοπάτι το διεθνές σύστημα – Η επίδραση στα Βαλκάνια, Γιώργος Βοσκόπουλος

Tην παρότρυνσή του προς πάσα κατεύθυνση να τηρηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών «και να εργαστούν όλοι για την ευρωπαϊκή προοπτική κάθε χώρας, αλλά και να βοηθήσουν τις γειτονικές χώρες», εξέφρασε ο επίτροπος προϋπολογισμού και διοίκησης Γιοχάνες Χαν.

Ο Γιοχάνες Χαν, στην επιτροπή Γιούνκερ (2014-2019) ήταν επίτροπος διεύρυνσης και γειτονίας. Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το πρόβλημα που έχει ανακύψει ο Γιοχάνες Χαν απάντησε:

«Με ανησυχεί το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας. Μπορούμε μόνο να παροτρύνουμε όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένης ιδιαίτερα της νέας κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, να εμμείνουν στη συμφωνία των Πρεσπών και να εργαστούν για την ευρωπαϊκή προοπτική κάθε χώρας, αλλά και να βοηθήσουν τις γειτονικές χώρες.

»Πιστεύω ότι αυτή η υποχρέωση για τις γειτονικές χώρες ιδιαίτερα, να τις βοηθήσουν με συνεπείς προσπάθειες, θα στηρίξει ολόκληρη την περιοχή. Γιατί πραγματικά πιστεύω ότι αν κάνουμε ένα βιώσιμο βήμα προς τα εμπρός, στην περίπτωση της Βόρειας Μακεδονίας, θα έχει αντίκτυπο σε όλη την περιοχή, για παράδειγμα για τις συζητήσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσσόβου, οι οποίες πρέπει να ενεργοποιηθούν εκ νέου με τη νέα Επιτροπή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι