Παρτίδα πυρηνικών καυσίμων παραδόθηκε στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ρεύματος Bushehr του Ιράν

Παρτίδα πυρηνικών καυσίμων παραδόθηκε στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ρεύματος Bushehr του Ιράν

Μια νέα παρτίδα πυρηνικών καυσίμων έχει παραδοθεί στον πυρηνικό σταθμό Bushehr (NPP) στο Ιράν, δήλωσε η ρωσική πρεσβεία σε δημοσίευση στο Twitter την Τετάρτη.

“Χάρη στις προσπάθειες του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας του Ιράν, της [ρωσικής πυρηνικής εταιρείας] Rosatom και του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μια νέα παρτίδα πυρηνικών καυσίμων παραδόθηκε στο NPP Bushehr. Ήταν απαραίτητο για την περαιτέρω λειτουργία του αντιδραστήρα”, η πρεσβεία είπε.

Στις 12 Απριλίου, ένας αναπληρωτής επικεφαλής της ατομικής υπηρεσίας του Ιράν, Mahmoud Jafari, ανακοίνωσε ότι η μονάδα 1 του Bushehr θα κλείσει προσωρινά για ανεφοδιασμό και τεχνική συντήρηση ενόψει της περιόδου αιχμής το καλοκαίρι.

Ο πυρηνικός σταθμός Bushehr κατασκευάστηκε από τη Ρωσία στο Ιράν. Η Rosatom υλοποιεί το κατασκευαστικό έργο για το δεύτερο στάδιο του NPP (η δεύτερη και η τρίτη μονάδα ισχύος) με συνολική ισχύ 2.100 MW.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι