ΠΑΣΟΚ για εξαγγελίες ΔΕΘ: Μπαλώματα με ημίμετρα

Ανδρουλάκης: Αυτό που συμβαίνει με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι πραγματικά ντροπή

«Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ προσπάθησε με ημίμετρα να μπαλώσει λάθη των δικών του πολιτικών, ενώ παραπέμπει για καλύτερες μέρες τον ελληνικό λαό στο 2027», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, τονίζοντας ότι διευρύνονται οι εισοδηματικές και περιφερειακές ανισότητες.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει “φερετζέ” τα αναπτυξιακά σχέδια, όμως «ο φερετζές δεν μπορεί να κρύψει τον αποκλεισμό της ελληνικής Περιφέρειας από τον σχεδιασμό του Ταμείου Ανάκαμψης» όπως αναφέρει. Και συνεχίζει: «Το τίμημα της συνειδητής επιλογής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εδώ και πέντε χρόνια να μην έχει σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης, το πληρώνουν οι ηπειρωτικές κυρίως περιφέρειες της χώρας που παρακμάζουν και ερημώνουν. Όσο για το στεγαστικό πρόγραμμα, συνιστά την ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις τρομακτικές αυξήσεις των ενοικίων που προκλήθηκαν λόγω των πολιτικών του κερδοσκοπικού οπορτουνισμού που εφάρμοσε εκείνη».

Για τις αυξήσεις αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης παραπέμπει …στο 2027, για να αποκρύψει την πρωτοφανή λεηλασία, -με την ανοχή της κυβέρνησης-, της αγοραστικής δύναμης των πιο ευάλωτων πολιτών και των μεσαίων στρωμάτων από την ιλιγγιώδη αθροιστική πληθωριστική πίεση τα τελευταία τρία χρόνια. Οι όποιες μειώσεις φόρων και εισφορών δεν πρόκειται αποφέρουν αισθητή ανακούφιση στους εργαζόμενους και τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν για το δημόσιο σύστημα υγείας σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ, καθώς η κυβέρνηση δεν πιστεύει στον δημόσιο χαρακτήρα που κανονικά οφείλει να έχει το αγαθό της υγείας».

Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι όλα όσα ειπώθηκαν «είναι η προσπάθεια του πρωθυπουργού να τονώσει το ηθικό της συντηρητικής παράταξης για να αντέξει μέχρι το 2027» και ότι «ο αξιόπιστος προγραμματικός χάρτης που θα ξεδιπλώσει την ερχόμενη Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, από το βήμα της ΔΕΘ θα αποτελέσει την αφετηρία μια νέας πορείας για μια ανθεκτική οικονομία και μια δίκαιη κοινωνία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx