ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση για την απώλεια της Χειμάρρας και τις ευθύνες της Αθήνας

ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση για την απώλεια της Χειμάρρας και τις ευθύνες της Αθήνας

«Η χθεσινή εκλογική διαδικασία, μετά την προσχηματική ακύρωση των εκλογών του Μαΐου 2023, αποτελεί την τυπική και προδιαγεγραμμένη ολοκλήρωση της “επιχείρησης Χειμάρρα” για την αλβανική κυβέρνηση», αναφέρει ο ο Δημήτρης Μάντζος, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-

Ο κ. Μάντζος αναφέρει ότι «η εκλογικη διαδικασία έγινε εν μέσω καταγγελιών της ελληνικής ομογένειας για συνθήκες βίας, νοθείας, τεχνητής αύξησης του εκλογικού σώματος και αιφνιδιαστικού αποκλεισμού χιλιάδων εκλογέων. Το αποτέλεσμα ουσιαστικά συνιστά επιβολή της βούλησης της αλβανικής κυβέρνησης στην περιοχή. Η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί την όλη υπόθεση με επάρκεια και προνοητικότητα, αρκούμενη στην επικίνδυνη “εργαλειοποίηση” με μικροκομματικούς όρους εσωτερικής κατανάλωσης, με συνέπεια η υπόθεση να κινδυνεύσει να υποβιβαστεί σε “διμερή διαφορά” μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας» επισημαίνει ο Δ. Μάντζος και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Η Ελλάδα ήταν και τώρα είναι ακόμη περισσότερο υποχρεωμένη να αναδείξει το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις, ως κρίσιμο βήμα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας προς την ΕΕ και ως ισχυρό δείκτη για την έλλειψη προόδου στο κράτος δικαίου, στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και στην προστασία του συνόλου των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο».

Η “Ελληνική Λύση”, σε συναφή ανακοίνωση, αναφέρει: «Η Χειμάρρα εάλω από την συμπαιγνία Ράμα – Μητσοτάκη και το ξήλωμα Μπελέρη μέσω Ευρωβουλής. Η κυβέρνηση επέτρεψε στο καθεστώς Ράμα να διενεργήσει εκλογές ασυδοσίας και νοθείας, αφήνοντας απροστάτευτο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Έπειτα από την προδοσία με την Βόρεια ψευδομακεδονία, ακολούθησε η προδοσία της Βορείου Ηπείρου. Πρόκειται για την πλήρη επιβεβαίωση της φράσης “μια φορά προδότης, πάντα προδότης”», καταλήγει ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι