ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Βορίδης πρέπει να παραιτηθεί άμεσα

Απεβίωσε ο πρώην υπουργός και νομάρχης Γιάννης Φλώρος

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Από χθες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεδιπλώνει τη στρατηγική της συγκάλυψης των ευθυνών των πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Βορίδη και Λ. Αυγενάκη, και υποβάθμισης του σκανδάλου διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ επί των ημερών της, σε …«χρόνιες παθογένειες».

Οι πρώην υπουργοί -όπως αναφέρεται σε ένορκες καταθέσεις στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ- φέρονται να αξίωναν παραιτήσεις προέδρων του Οργανισμού κάθε φορά που αυτοί προχωρούσαν σε πρωτοβουλίες εξυγίανσης και επιπλέον φέρονται να ασκούσαν πιέσεις να ξεμπλοκαριστούν «αμαρτωλά» ΑΦΜ.

Αυτές οι πρακτικές ήταν που πληρώνουν σήμερα οι Έλληνες φορολογούμενοι με επαχθή πρόστιμα που αγγίζουν το μισό δισεκατομμύριο, και οι ενδείξεις ποινικής ευθύνης υπουργών προκύπτουν από την έως τώρα μελέτη της δικογραφίας.

Από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσαμε δημόσια την κυβέρνηση να μην ανοίξει κανένα παράθυρο παραγραφής.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ρητά επισείει αυτόν τον κίνδυνο. Γι’ αυτό και επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Βορίδης δεν μπορεί να παραμένει στην υπουργική του καρέκλα.

Θα συνεχίσουν να είναι στην κυβέρνηση υφυπουργοί, που ως βουλευτές ζητούν να «ανοίξουν ΑΦΜ», «να δοθούν δικαιώματα ενισχύσεων» που τους επισημαίνεται ότι είναι κατά παράβαση του νόμου, και συγκεκριμένα πρόσωπα «να εξαιρεθούν από νόμιμο έλεγχο»;

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx