ΠΑΣΟΚ: Ο Πρωθυπουργός οφείλει απαντήσεις για τα 9.309 “κόκκινα” ΑΦΜ στον ΟΠΕΚΕΠΕ
02/07/2025
Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή», με δύο επιστολές -ενημερωτικά σημειώματα, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, ο πρώην Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Ευάγγελος Σημανδράκος, ενημέρωνε τον τότε Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκο για την ύπαρξη 9. 309 «αμαρτωλών» ΑΦΜ, τα οποία μάλιστα εξαίρεσε από τις τότε πληρωμές.
Η υποκριτική παράσταση «δεν ήξερα, δεν γνώριζα», που ο Πρωθυπουργός ανεβάζει τις τελευταίες ημέρες, κατέβηκε με πάταγο. Το Μέγαρο Μαξίμου όχι μόνο ήταν ενήμερο για το πάρτι κακοδιαχείρισης και διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά το κάλυπτε από τότε.
Τα ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό, που είναι βαρύτατα εκτεθειμένος, παραμένουν και απαιτούν απαντήσεις από τον ίδιο:
–Δεν τον ενημέρωσε ο πιο στενός του συνεργάτης τότε στο Μαξίμου για την ύπαρξη των «αμαρτωλών» ΑΦΜ; Για ποια θέματα συζητούν στο Μαξίμου, αν όχι για κάτι τέτοιας σοβαρότητας;
-Για ποιον λόγο επί δύο χρόνια σκέπαζε το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο;
Οι σημερινές αποκαλύψεις -που όπως πληροφορούμαστε από την εφημερίδα «Καθημερινή» θα ενταχθούν στην επίμαχη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ-, πιστοποιούν ότι το κύκλωμα κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας, ελεγκτών και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε προστασία και κάλυψη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης.