ΠΑΣΟΚ: Οι υποκλοπές και το Predator δεν είναι βαθύ κράτος;

ΠΑΣΟΚ: Οι υποκλοπές και το Predator δεν είναι βαθύ κράτος;

Στην εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤ με τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα παραχώρησε συνέντευξη ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς.

«Όλοι έχουμε καταλάβει ότι το μόνο ασυμβίβαστο που υπάρχει, είναι αυτό μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του δημοσίου συμφέροντος. Είναι δύο πλήρως διαφορετικές, αντιπαραθετικές – στην ουσία – έννοιες και νομίζω ότι αν έχουμε εκλογές, θα θεσπίσει και ο λαός ένα άλλο ασυμβίβαστο μεταξύ της ιδιότητας του Πρωθυπουργού και του Κυριακού Μητσοτάκη» υπογράμμισε ο κ. Τσουκαλάς σε συνέχεια του μηνύματος του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Από χθες ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται ως εκείνος που είναι έτοιμος να αντιπαρατεθεί με το βαθύ κράτος» επισήμανε ο Εκπρόσωπος Τύπου και απόρησε: «Οι υποκλοπές δεν είναι βαθύ κράτος; Η είδηση ότι η εταιρεία που είχε το Predator θα λάμβανε περίπου και ευρωπαϊκά κονδύλια για να δώσει το λογισμικό στην Ελλάδα, δεν είναι βαθύ κράτος; Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και η εικόνα 15 περίπου βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να ελέγχονται από την ευρωπαϊκή εισαγγελία, δεν είναι βαθύ κράτος; Το ότι τα κονδύλια – τα ευρωπαϊκά και τα δημόσια, οι φόροι μας δηλαδή – είχαν γίνει έξοδα προεκλογικής καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι βαθύ κράτος; Ο Πρωθυπουργός αρνήθηκε την τροπολογία μας που αφορούσε στον μη διορισμό δικαστών σε θέσεις για τέσσερα έτη. Γιατί; Αυτό δεν ήταν βαθύ κράτος; Τώρα θυμήθηκε τον πελατειασμό ο Πρωθυπουργός; Αυτό δεν θα εξάλειψε με το επιτελικό κράτος; Και τελικά έκανε ακριβώς το ανάποδο».

«Εδώ έχουμε, ενδεχομένως, παράνομες πράξεις που θα ελεγχθεί αν έγιναν με τη συνδρομή – θα το δούμε – βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε άλλη χώρα που υπάρχουν 15 ελεγχόμενοι βουλευτές πλειοψηφίας από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσουκαλάς και εκτίμησε ότι «δεν είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι και όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι αθώοι. Εγώ γι’ αυτό λέω ότι το βαρίδι είναι ο Πρωθυπουργός. Σε οτιδήποτε, από τις υποκλοπές έως τον ΟΠΕΚΕΠΕ, εμπλέκεται το περιβάλλον του. Παντού διαφθορά».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του σχετικά με το μήνυμα του Πρωθυπουργού, ο Κώστας Τσουκαλάς στάθηκε στην πρόταση εκείνου για το ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτή και Υπουργού, την οποία χαρακτήρισε ως «περιστρεφόμενες πόρτες ή μουσικές καρέκλες».

Εξήγησε, δε, ότι «εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι στην ουσία ο οποιοσδήποτε βουλευτής θα γίνεται Υπουργός μετά θα μπορεί να επανέλθει ως βουλευτής ή να είναι υποψήφιος. Άρα, τι ασυμβίβαστο είναι αυτό; Πώς δημιουργείς ρωγμή στον πελατειασμό, αν εγώ γίνω αύριο Υπουργός και ξέρω ότι μπορώ να κατέβω για βουλευτής; Ή ξέρω ότι μπορώ να επανέλθω ως βουλευτής; Όπως το άκουσα, πιο πολύ μου φάνηκε ως πολιτικαντισμός για να κλείσει το μάτι στους επιλαχόντες βουλευτές . Εμείς είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε οτιδήποτε μπορεί να τα βάλει με τον πελατειασμό. Δεν έχουμε ταμπού».

Σχετικά με το πολιτικό διακύβευμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου διατύπωσε την άποψη ότι «ο μόνος τρόπος να έρθει η κάθαρση, να πάρει ανάσα η χώρα, να βγάλουμε το κεφάλαιο από το βούρκο και να ανασάνουμε σαν κοινωνία είναι οι εκλογές. Πρώτα απ’ όλα, αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα πολύ μεγάλο έλλειμμα αξιοπιστίας σε σχέση με τους εταίρους μας.

Η κυβέρνηση όφειλε μετά από την περιπέτεια με τα μνημόνια να έχει πάρει ένα μάθημα, είχαμε πελατειασμό και έπρεπε να τον αφήσουμε πίσω μας. Η κυβέρνηση παρέλαβε μία χώρα εκτός μνημονίων και την έκανε χειρότερα από ό,τι ήταν πριν σε επίπεδο πελατειακών σχέσεων. Η Νέα Δημοκρατία είναι ταυτισμένη με την πλήρη αναξιοκρατία».

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για τις εκλογές ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε ότι «εμείς είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Να γίνουν εκλογές αύριο. Και αυτό που είπε ο κ. Χατζηδάκης ότι τα αιτήματα γίνονται δεκτά, περιμένουμε να το δούμε. Όχι μόνο τζάμπα μαγκιές. Η δημοσκοπική διαφορά υπάρχει αλλά όταν πάμε στην εκκίνηση τότε αυτό θα αλλάξει. Θα αλλάξει γιατί το 68% των πολιτών θέλουν την πολιτική αλλαγή. Άρα, αν θέλουν να γίνει πράξη η πολιτική αλλαγή και να έχουμε αύριο κυβέρνηση, έντιμη, που μπορεί – χωρίς να μπει η χώρα σε περιπέτειες – να κάνει τις απαραίτητες τομές και αλλαγές, έχουν μόνο μία επιλογή˙ το ΠΑΣΟΚ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx