ΠΑΣΟΚ: Πρωτοφανής Απόφαση για ευρωπαϊκή εποπτεία στον ΟΠΕΚΕΠΕ -Έκθετη η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Πρωτοφανής Απόφαση για ευρωπαϊκή εποπτεία στον ΟΠΕΚΕΠΕ -Έκθετη η κυβέρνηση

Η βουλευτής Λάρισας και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λακούλη αναφέρθηκε στη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα πρόστιμα στην Ελλάδα και για την υπαγωγή του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ευρωπαϊκή εποπτεία. Ο Ελληνικός Οργανισμός Πληρωμών των Κοινοτικών Ενισχύσεων βρισκόταν μέχρι τώρα υπό την εποπτεία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Αναφορικά με το πρόβλημα αυτό, η κα Λιακούληείπε ότι εκθέτει την κυβέρνηση: «Η επιτήρηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα τεράστιο θέμα και προκαλεί τεράστια εντύπωση που ο Υπουργός κ. Αυγενάκης σήμερα παραμένει στη θέση του. Είναι κάτι που αν γινόταν σε άλλες εποχές δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο επέβαλε σε βάρος της χώρας μας πρωτοφανές πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, πρόστιμο για τις πληρωμές το 2020, το 2021 και το 2022, αλλά και για τον τρόπο που το Υπουργείο εφάρμοσε τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις το 2023.

»Να υπενθυμίσω ότι οι αγρότες της Ελλάδας και της Θεσσαλίας δίνουν καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα. Στη Θεσσαλία κάναμε “μαύρο Πάσχα”. Πηγαίναμε να ευχηθούμε χρόνια πολλά στους αγρότες την Μεγάλη Εβδομάδα, τους λέγαμε να κάνουν κουράγιο για την ανασυγκρότηση του τόπου τους και μας απαντούσαν ότι τους καταβλήθηκαν μειωμένες αγροτικές ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. “Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις” αποκαλύφθηκε η αλήθεια», κατέληξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι