ΠΑΣΟΚ: Τρία πρόστιμα μέσα σε δύο χρόνια δεν το λες και πάταξη της αισχροκέρδειας

Σε ισχύ από τις 13 Μαρτίου το «Καλάθι της Σαρακοστής»

Κριτική στην αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το κόστος στέγασης και την ακρίβεια στη διατροφή άσκησε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ανέφερε μεταξύ άλλων πώς η κυβέρνηση διαφημίζει τα πρόστιμα που βάζει για να ελέγξει τις τιμές, όμως όπως είπε «πέρασαν δύο χρόνια για να επιβληθούν τρία πρόστιμα, την ώρα που πολλές εταιρείες συσσώρευσαν υπερκέρδη».

Για την έξαρση της ακρίβειας ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι «χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των ανατιμήσεων στα τρόφιμα, στα καύσιμα, στις τηλεπικοινωνίες. Οι έλεγχοι στην αγορά ήταν αποσπασματικοί. Πέρασαν δύο χρόνια για να επιβληθούν τρία πρόστιμα, την ώρα που πολλές εταιρείες συσσώρευσαν υπερκέρδη. Επιμένουμε στη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά. Η κυβέρνηση -ιδίως κατά την προεκλογική περίοδο- το απέρριπτε με το επιχείρημα ότι απέτυχε στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που το εφάρμοσαν, αλλά τους διέψευσε η πραγματικότητα» επισήμανε κληθείς να σχολιάσει τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

«Το 35% του μισθού των πολιτών πηγαίνει στο ενοίκιο. Τι κάνει η κυβέρνηση; Απλά παρατηρεί και τα όποια μέτρα έλαβε, δεν επαρκούν. Εμείς έχουμε καταθέσει μια δέσμη προτάσεων, μεταξύ των οποίων η κατάργηση ή αναστολή της golden visa στα ακίνητα. Ακόμη περιμένουμε επ’ αυτού την άποψη της κυβέρνησης», είπε ο κ. Σπυρόπουλος.

Όσον αφορά την γραμμή πλεύσης του κόμματος, είπε ότι «στόχος είναι να υπάρχει μια αξιόμαχη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα και έξω από τη Βουλή. Έχουμε τρομερά αυξημένο κόστος στέγης με το αρνητικό ρεκόρ της ευρωπαϊκής πρωτιάς ως προς την επιβάρυνση των νοικοκυριών για τα έξοδα στέγασης. Και πρέπει να επανέλθει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Η νομοθετική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας δεν αντιμετωπίζει την ουσία του προβλήματος του ιδιωτικού χρέους» σχολίασε ο κ. Σπυρόπουλος σχετικά με το οξύ πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους.

Τέλος, αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις σημείωσε: «Στις δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται ότι το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει σταδιακά και στις περισσότερες μετρήσεις είναι δεύτερο. Τα ποσοστά μας αυξήθηκαν και θα αυξηθούν κι άλλο στην πορεία προς τις ευρωεκλογές. Προφανώς, δεν μας είναι αρκετό αυτό. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε τη Νέα Δημοκρατία», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι