Παύθηκε αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης γιατί εμβολιάσθηκε εκτός σειράς από την γιατρό κόρη της

Τέσσερα χρόνια η ποινή στον 23χρονο για σουγιάδες και βεγγαλικά

Η υπόθεση με τις παρατυπίες στους εμβολιασμούς σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, ερευνάται ήδη από την εισαγγελία. Σήμερα παύθηκε η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου,επειδή εμβολιάσθηκε εκτός σειράς στο ένα από τα δύο ιδρύματα. Σε αυτό ήταν υπεύθυνη γιατρός η κόρη της.

Η αντιδήμαρχος απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. Αντίστοιχα ζητήθηκε και η παραίτηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, του κ. Δρόσου Τσαβλή. Ο κ. Τσαβλής είναι γιατρός πνευμονολόγος στο ένα από τα δύο ιδρύματα, όπου  εμβολιάσθηκαν εκτός σειράς συγγενείς του.

Ο κ. Τσαβλής αρνήθηκε να παραιτηθεί  και συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης υπό τον δήμαρχο για να αξιολογηθεί η κατάσταση. Στο μεταξύ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε επικοινωνία με τα δύο στελέχη, τα ευχαρίστησε για την έως τώρα προσφορά τους, προσθέτοντας ότι λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας παρενέβη προ τριών ημερών,  κατόπιν καταγγελιών ότι έγιναν 24 εμβολιασμοί εκτός σειράς σε δύο ιδρύματα της συμπρωτεύουσας. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρήγγειλε στον εισαγγελέα δίωξης και εκείνος στις εσωτερικές υποθέσεις των σωμάτων ασφαλείας τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής για να διερευνηθεί εάν ισχύουν τα καταγγελλόμενα και εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους αυτών που οργανώνουν τη σειρά των εμβολιασμών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι