Πεδίο μάχης με την αστυνομία κέντρο μεταναστών στις Σέρρες για το άσυλο

Κλιμάκιο της ΔΑΟΕ στα Βορίζια: Ο Χρυσοχοΐδης ανακοινώνει μέτρα για την οπλοκατοχή
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξέγερση σημειώθηκε σε κλειστή δομή μεταναστών στις Σέρρες, με πετροπόλεμο, φωτιές και δακρυγόνα. Κατά την σύλληψη 29 ατόμων, ένας από τους συλληφθέντες δάγκωσε αστυνομικό. Στην δομή στεγάζονται 780 άτομα: 550 από την Αίγυπτο και οι υπόλοιποι κυρίως από το Μπαγκλαντές και το Αφγανιστάν.

Η εξέγερση που εξελίχθηκε σε απόπειρα απόδρασης, ξεκίνησε στις 4 μ.μ.  όταν σύμφωνα με το ThessPost.gr, μια ομάδα 10-15 ατόμων ηλικίας περίπου 20 ετών, έκοψαν το πρώτο συρματόπλεγμα από την πρώτη εκ των δύο ζωνών ασφαλείας και άρχισαν τον πετροπόλεμο με την αστυνομία.

Οι μετανάστες απωθήθηκαν στο εσωτερικό από αστυνομικούς και τότε έβαλαν φωτιά σε ρούχα στον προαύλιο χώρο, αλλά αυτή δεν επεκτάθηκε. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 29 συλλήψεις, κυρίως μεταναστών από την Αίγυπτο. Οι περισσότεροι κατηγορούνται για αντίσταση, ενώ τρεις κατηγορούνται για “απόπειρα απόδρασης”. Κάποια μέσα αναφέρουν οτι ορισμένοι κατάφεραν να αποδράσουν, ενώ άλλα ότι έγινε καταμέτρηση και δεν λείπει κανείς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx