Πέφτει η κυβέρνηση στη Γερμανία για μεταναστευτικό;

Πέφτει η κυβέρνηση στη Γερμανία για μεταναστευτικό;

Σε σοβαρή ενδοκυβερνητική κρίση εξελίσσεται η διαμάχη της Καγκελαρίου Μέρκελ με τον υπουργό Εσωτερικών και Αρχηγό των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ για την διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Η μετωπική σύγκρουση των δύο ηγετών της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) απειλεί όχι μόνο την κυβερνητική προσφυγική πολιτική, αλλά και την ίδια την σταθερότητα της κυβέρνησης.

Στη βάση της διαφωνίας βρίσκεται η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών για απαγόρευση εισόδου στην Γερμανία μεταναστών οι οποίοι έχουν περάσει προηγουμένως από άλλη χώρα της ΕΕ και μεταναστών των οποίων η αίτηση ασύλου έχει ήδη απορριφθεί σε άλλη κοινοτική χώρα.

Η Μέρκελ έχει ζητήσει περιθώριο μέχρι την Σύνοδο Κορυφής στο τέλος του μήνα, αλλά ο Ζεεχόφερ δίνει τελεσίγραφο στην Καγκελάριο, δίνοντας χρόνο μέχρι τη Δευτέρα.

Διαφορερικά θα προχωρήσει μόνος του, κάνοντας χρήση του λεγόμενου «υπουργικού προνομίου», στην εφαρμογή της πρότασής του, δηλαδή, ως αρμόδιος υπουργός, να δώσει εντολή στην ομοσπονδιακή αστυνομία να εμποδίζει την είσοδο στα σύνορα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι