Πειρατές και όχι Χούθι στην απόπειρα κατάληψης τάνκερ στο Άντεν

Πειρατές και όχι Χούθι στην απόπειρα κατάληψης τάνκερ στο Άντεν

Δεν ήταν αντάρτες Χούθι τελικά οι άνδρες που προσπάθησαν να καταλάβουν τάνκερ

Η απόπειρα κατάληψης ενός εμπορικού πλοίου στον Κόλπο του Άντεν φαίνεται ότι ήταν έργο Σομαλών πειρατών και όχι των Υεμενιτών ανταρτών Χούθι, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

«Συνεχίζουμε την αξιολόγηση του συμβάντος, όμως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις αυτά τα πέντε άτομα είναι Σομαλοί», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ταξίαρχος Πάτρικ Ράιντερ. «Πρόκειται σαφώς για πειρατεία», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι εξέπεμψε σήμα κινδύνου χθες, Κυριακή, το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών υλών Central Park, επειδή δέχθηκε επίθεση ανδρών εν πλω. Οι πέντε επιτιθέμενοι προσπάθησαν αρχικά να διαφύγουν με ταχύπλοο αλλά τελικά παραδόθηκαν και επιβιβάστηκαν στο αμερικανικό πλοίο USS Mason το οποίο είχε σπεύσει σε βοήθεια του τάνκερ. Το πλήρωμα του Central Park είναι ασφαλές, ανέφεραν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι