Πεισμωμένος ο Βίλντερς στην Ολλανδία – “Θα γίνω πρωθυπουργός ό,τι και να κάνετε”

Αλλαγή στάσης από Βίλντερς - Δεν απορρίπτει στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία

Δυσκολεύεται να σχηματίσει κυβέρνηση ο Βίλντερς στην Ολλανδία

Λίγες ημέρες μετά την εκλογική του νίκη στην Ολλανδία ο Γκέερτ Βίλντερς διατράνωσε την πίστη του ότι τελικά θα καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός της χώρας χωρίς να νερώσει πολύ το κρασί του -κάτι απαραίτητο για γα να μπορέσει να συνεργαστεί με άλλα, πιο μετριοπαθή κόμματα.

Το κόμμα του ήρθε μεν πρώτο με διαφορά και πήρε 37 έδρες στις 150, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον δύο μεγάλα κόμματα ή πέντε-έξι μικρά για να σχηματίσει κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, ο κεντροαριστερός συνασπισμός έχει 24 έδρες και απέκλεισε οιαδήποτε συνεργασία, οι κεντροδεξιοί έχουν 25 έδρες, οι χριστιανοδημοκράτες άλλες 20. Ακολουθούν κόμματα του 6% έως 2% με 2-3 και το πολύ 5 έδρες το καθένα.

Σήμερα σε μια εκτενή ανάρτησή του στα social media ο νικητής των εκλογών δηλώνει ότι «το PVV θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και εγώ θα γίνω Πρωθυπουργός. Θέλουμε να συμβάλουμε στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ολλανδοί. Υπάρχουν πάρα πολλοί αιτούντες άσυλο, λίγα σπίτια, περιορισμένη αγοραστική δύναμη και χαμηλό επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης. Εγώ παραμένω θετικός και λογικός και νιώθω μεγάλη την ευθύνη. Αγαπώ την Ολλανδία και οι περισσότεροι Ολλανδοί έβαλαν το κόμμα μας στην καρδιά τους».

Ο 60χρονος πρώην ασφαλιστής Γκερτ Βίλντερς άμβλυνε τις πιο σκληρές αντιισλαμικές δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, όμως το μανιφέστο του Κόμματος της Ελευθερίας (PVV) ζητεί την απαγόρευση των τζαμιών και του Κορανίου και «την επιστροφή των Σύρων στην πατρίδα τους που είναι πλέον ασφαλής». Είναι από τους πλέον “κυνηγημένους” πολιτικούς της χώρας, καθώς ουδείς άλλος έχει δεχτεί τόσο πολλές απειλές και ζει υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εδώ και είκοσι χρόνια.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι