Πέντε Αφγανοί μαχαιρώθηκαν έξω από παντοπωλείο στη Γαλλία

Πέντε Αφγανοί μαχαιρώθηκαν έξω από παντοπωλείο στη Γαλλία

Πέντε νέοι άνδρες μαχαιρώθηκαν σήμερα έξω από αφρικανικό και αφγανικό παντοπωλείο της πόλης Μετς στη βορειοανατολική Γαλλία, με την αστυνομία να αποκλείει στην παρούσα φάση το σενάριο τρομοκρατικής ενέργειας και να θεωρείται “ξεκαθάρισμα λογαριασμών”. Δύο εκ των τραυματιών, είχαν πιο σοβαρά τραύματα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Le Républicain Lorrain, το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 10:15 (τοπική ώρα, 11:15 ώρα Ελλάδος) έξω από παντοπωλείο με προϊόντα προελεύσεως Μαγκρέμπ (σ.σ. από χώρες της βορειοδυτικής Αφρικής) στη συνοικία Μπορνί.

Μια  αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων τα εξής: «Είδα πολλούς τραυματίες σε μια συμπλοκή και κάποιον με τσεκούρι να καταδιώκει ένα αυτοκίνητο. Ήταν όλοι νεαροί. Δεν άργησε να έρθει η αστυνομία και η πυροσβεστική… Ήταν αναμφίβολα ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Γίνεται διακίνηση ναρκωτικών εδώ, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ημέρας». Η γαλλική αστυνομία διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ξέσπασε μια διαμάχη μεταξύ του ιδιοκτήτη του παντοπωλείου και ενός άλλου ατόμου. Οι δύο άνδρες γνωρίζονταν μεταξύ τους και το πρόβλημα ήταν οικονομικές διαμάχες μεταξύ πολλών ανδρών, κυρίως από το Αφγανιστάν. Ο εισαγγελέας του Μετς θεωρεί ότι ήταν θέμα εκβίασης και “προστασίας”.

Και οι πέντε τραυματίες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Για τον ένα, οι γιατροί είπαν ότι αν δεν είχε διακομισθεί άμεσα, θα είχε πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Le Figaro

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι