Πέντε εφοριακοί στη Χαλκίδα συνελήφθησαν για δωροληψία και εκβιάσεις

Πέντε εφοριακοί στη Χαλκίδα συνελήφθησαν για δωροληψία και εκβιάσεις

Επτά άτομα συνελήφθησαν στη Χαλκίδα και οδηγούνται στον εισαγγελέα κατηγορούμενα για δωροληψία και οικονομικά εγκλήματα: η διευθύντρια της ΔΟΥ, ο υποδιευθυντής, τρεις ακόμη εφοριακοί και δύο άτομα που εργάζονταν σε λογιστικό γραφείο -ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι έφοδος στην ΔΟΥ Χαλκίδας από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αστυνομικοί έβγαλαν έξω τους πολίτες που βρίσκονταν στο κτίριο και, εν συνεχεία, ζήτησαν από όλους τους υπαλλήλους να παραμείνουν στη θέση τους. Προέβησαν στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών συγκεκριμένων υπαλλήλων, των  οποίων ερευνήθηκαν και τα ΙΧ και τα σπίτια.

Οι εφοριακοί που συνελήφθησαν κατηγορούνται ότι προέβαιναν σε “διευκολύνσεις” αλλά και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διαφθορά και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την τέλεση οικονομικών αδικημάτων. Πιο αναλυτικά, εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση, καθώς κατ΄άτομο απαγγέλλει κατηγορίες ο εισαγγελέας- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και για έναν οπλοκατοχή, καθώς είχε στο σπιτι του καραμπίνα χωρίς άδεια.

«Προηγήθηκε καταγγελία σε βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους» αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η οποία συνεχίζει:

«Ειδικότερα, όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπαλλήλων, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

»Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε σε κτήριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των 10.000 ευρώ. Σε επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το συνολικό χρηματικό ποσό των 78.795 ευρώ, δέκα κινητά, τέσσερα σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις, πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων και δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής. Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών», καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης, εμπλέκονται άλλα έξι άτομα που δεν έχουν συλληφθεί είτε επειδή παρήλθε το αυτόφωρο για το αδίκημά τους είτε επειδή αναζητούνται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι