Πέντε νεκροί από πτώση ανελκυστήρα σε ανεγειρόμενη οικοδομή στην Στοκχόλμη

Πέντε νεκροί από πτώση ανελκυστήρα σε ανεγειρόμενη οικοδομή στην Στοκχόλμη
epa11024261 A general view shows damage at the site where a construction lift collapsed 20 meters in Sundbyberg, north of Stockholm, Sweden, 12 December 2023. Five people have died in an workplace accident that occurred on 11 December at a construction site in Sundbyberg, Swedish Prosecutor's Office confirmed. EPA/FREDRIK SANDBERG SWEDEN OUT

Ανελκυστήρας έπεσε από ύψος 20 μέτρων και σκοτώθηκαν πέντε τεχνίτες

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώση ανελκυστήρα σε εργοτάξιο στα περίχωρα της Στοκχόλμης, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της σουηδικής πρωτεύουσας, η οποία διενεργεί έρευνα για τους υπαίτιους της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, αφού μάλλον προηγήθηκε κάποια παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο προάστιο Σουντμπιμπέργκ της σουηδικής πρωτεύουσας, όταν ανελκυστήρας έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων, κατά την κατασκευή 14ώροφου κτιριακού συγκροτήματος για λογαριασμό της εταιρείας συμβούλων ακινήτων CBRE. Την ευθύνη για την τήρηση των κανονισμών ασφαλείας στο εργοτάξιο φέρει η κατασκευαστική εταιρεία Andersson Company.

Την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα, περίπου 50 τεχνίτες εργάζονταν στο συγκεκριμένο εργοτάξιο. «Είναι τραγικό που πέντε άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειές τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Byggnads Τόμας Κούλμπεργκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι