Πέρασε στις 6 μ.μ. από τον Προμαχώνα το φορτηγό με τις πρώτες δόσεις των εμβολίων

Πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής για Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Έφθασε σήμερα το απόγευμα στην Ελλάδα (μέσω Προμαχώνα) το φορτηγό με τις πρώτες 9.700 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, που θα αποθηκευτούν αρχικά στην Αττική.

Στον Προμαχώνα βρέθηκε επί τούτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Το φορτηγό συνόδευαν για λόγους ασφαλείας περιπολικά, αλλά και από αέρος ελικόπτερο, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Ιπποκράτης”.

Με βάση αυτό το επιχειρησιακό σχέδιο, το φορτηγό με τα εμβόλια θα κατευθυνθεί με σχετική μυστικότητα και υπό τη συνοδεία οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ, ελικοπτέρου και αστυνομικών της ΕΚΑΜ σε μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στην Αττική, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες θα γίνει πρώτα εκφόρτωση κάποιων δόσεων στη Θεσσαλονίκη και στην Καρδίτσα. Θα ακολουθήσει η διανομή τους στα μεγάλα νοσοκομεία όπου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί υγειονομικών.

Στα μέτρα της Αστυνομίας για τη φύλαξη των εμβολίων θα συμμετέχουν 5 χιλιάδες αστυνομικοί ενώ 24ωρη θα είναι η φύλαξη των χώρων αποθήκευσης και των εμβολιαστικών κέντρων.

Την Κυριακή θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί σε 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. Οι δυο πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι μία νοσηλεύτρια και ένας ηλικιωμένος, ενώ την Κυριακή θα εμβολιαστούν “για να δώσουν το καλό παράδειγμα” η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακκελαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx